Ati trecut prin sarcina, munca si nastere, iar acum sunteti gata sa plecati acasa si sa incepeti viata cu copilul. Totusi, odata ajuns acasa, ai putea simti ca nu ai habar despre ce faci! Aceste sfaturi pot ajuta chiar si cei mai nervosi parinti sa se simta increzatori in grija unui nou-nascut in cel mai scurt timp.
Luati in considerare obtinerea de ajutor in acest timp, care poate fi foarte haotic si coplesitor. In timp ce va aflati in spital, discutati cu expertii din jurul vostru. Multe spitale au specialisti in hranire sau consultanti in lactatie, care va pot ajuta sa incepeti alaptarea sau hranirea cu sticle. Asistentii medicali sunt, de asemenea, o resursa excelenta pentru a va arata cum sa tineti, sa schimbati si sa va ingrijiti copilul.
Pentru ajutor la domiciliu, s-ar putea sa doriti sa angajati o asistenta medicala, un babysitter sau un adolescent de cartier responsabil pentru a va ajuta o perioada scurta de timp dupa nastere. Medicul dumneavoastra sau spitalul va poate ajuta sa gasiti informatii despre ajutorul intern si ar putea face o trimitere la agentiile de sanatate la domiciliu. Rudele si prietenii doresc adesea sa ajute si ei. Chiar daca nu sunteti de acord cu anumite lucruri, nu le respingeti experienta. Insa, daca nu va simtiti la dispozitia oaspetilor sau aveti alte preocupari, nu va simtiti vinovat de plasarea restrictiilor asupra vizitatorilor.
Totul despre scutece
Probabil veti decide inainte de a va aduce copilul acasa daca veti folosi carpa sau scutece de unica folosinta. Orice ai folosi, micutul tau va murdari scutecele de aproximativ 10 ori pe zi sau de aproximativ 70 de ori pe saptamana.
Inainte de a ii pune scutecul copilului, asigurati-va ca aveti toate accesoriile la indemana (vezi magazin online pentru copii ibebe.ro), astfel incat sa nu mai fiti nevoiti sa lasati copilul nesupravegheat pe masa de schimbare. O sa aveti nevoie de:
Dupa fiecare miscare sau daca scutecul este umed, asezati-va copilul pe spate si indepartati scutecul murdar. Folositi apa, bilele de bumbac si carap de spalat sau servetele pentru a sterge zona genitala a bebelusului. Cand indepartati scutecul unui baiat, faceti acest lucru cu atentie, deoarece expunerea la aer il poate face sa urineze. Cand stergeti o fata, stergeti fundul din fata in spate pentru a evita o infectie a tractului urinar (UTI). Pentru a preveni sau a vindeca o eruptie cutanata, aplicati unguent. Amintiti-va intotdeauna sa va spalati bine mainile dupa schimbarea unui scutec.
Iritatia de la scutec este o problema frecventa. De obicei, iritatia este rosie si umflata si va disparea in cateva zile cu bai calde, ceva crema de scutec si putin timp in scutec. Cele mai multe iritatii se intampla pentru ca pielea copilului este sensibila si devine iritata de scutecul umed sau murdar.
Pentru a preveni sau a vindeca iritatiile scutecului, urmariti aceste sfaturi:
Baia cu burete. Pentru o baie cu bureti, selectati o suprafata plana, sigura (cum ar fi o masa de schimbare, podea sau blat) intr-o camera calda. Umpleti o chiuveta, daca este in apropiere, sau un bol cu apa calda (nu fierbinte!). Dezbracati-va copilul si infasurati-l intr-un prosop. Stergeti ochii bebelusului cu o carpa de spalat (sau cu o bila de bumbac curata) umezita doar cu apa, incepand cu un ochi si stergand din coltul interior spre coltul exterior. Utilizati un colt curat al panzei pentru a spala celalalt ochi. Curatati nasul si urechile copilului cu o carpa umeda. Apoi udati din nou carpa si, cu putin sapun, spalati-i usor fata si lasati-o sa se usuce.
Baia in cada. Cand copilul dvs. este pregatit pentru baile in cada, primele bai trebuie sa fie blande si scurte. Daca se supara, du-te inapoi la baia cu burete timp de o saptamana sau doua, apoi incearca din nou.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Ghid pentru parintii incepatori
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro