Gazduire web magazin online

Categorie: Pe scurt

Gazduirea web este principalul element care contribuie la buna functionare a unui site. Serviciul de gazduire web ales este la fel de important ca un serviciu de realizare magazin online. Un magazin online este un site complex si flexibil, de aceea pachetul de gazduire web ales trebuie sa sustina toate sistemele componente ale unui magazin online de succes. Pentru a obtine rezultatele dorite, nu doar ca trebuie sa alegi pachetul de hosting potrivit, dar trebuie sa iti cunosti foarte bine afacerea, sa stii exact care sunt elementele care necesita imbunatatite. Iata cateva criterii care te vor ajuta in procesul de alegere a companiei de web hosting potrivita:

1. Flexibilitate – un magazin online trebuie sa aiba in permanenta continut nou, fie ca este vorba de produse sau de articole pe blog, vizitatorul doreste ca de fiecare data cand acceseaza site-ul tau sa gaseasca informatii noi. De aceea, este foarte important sa ai acces la panoul de administrare pentru a putea modifica si adauga continut atunci cand doresti, fara a fi nevoie sa apelezi de fiecare data la compania care ii gazduieste magazinul online.

2. Locatia serverului – pentru a obtine rezultatele dorite, serverul trebuie sa fie localizat cat mai aproape de vizitatorii site-ului. De exemplu, un site ai carui vizitatorii provin din Romania va functiona mult mai bine daca este gazduit pe un server din Romania, decat daca ar fi gazuit pe un server din Statele Unite sau chiar din alta tara a Europei. Cu cat compania are mai multe servere, distribuite strategic, cu atat magazinul tau online va fi in siguranta.

3. Suport – majoritatea companiilor de gazduire web ofera suport 24 de ore din 24. Insa nu toate respecta aceasta promisiune. Inainte de a alege compania cu care urmeaza sa colaborezi, verifica daca si cat de rapid primesti raspuns la intrebarile tale pe email/telefon/chat online atat in timpul saptamanii, cat si in weekend sau in perioada sarbatorilor. Probleme in functionalitatea magazinului online pot aparea in orice moment, iar compania de web hosting trebuie sa iti rezolve rapid problemele.

4. Adresa de email – majoritatea companiilor de web hosting permit gazduirea adreselor de email (de forma [email protected]) impreuna cu gazduirea site-ului. Desi poti apela ulterior la alta companie care ofera aceasta posibilitate, este mult mai usor sa ai atat site-ul, cat sii adresele de email gazduite in acelasi loc.

Daca nu ai gasit inca compania care sa iti gazduiasca magazinul online, iti recomandam SpeedHost.ro, un serviciu lansat in 2004, operat de Dow Media. Compania pune la dispozitia clientilor o gama vasta de pachete de web hosting, cu preturi incepand de la 60 lei + TVA/ AN.


Alte articole