Cetatea vistierie a domnitorului Vlad Tepes, fortareata Poenari, va fi reconstruita din zapada si gheata langa cabana Capra, unde se inchide Transfagarasanul pentru cei care vin dinspre Arges. Dupa ce au adus in Romania conceptul primului hotel de gheata, Relu Nica si grupul sau de la Montan Club Delta au demarat un proiect şi mai curajos: prima fortareata din gheata din Europa de Est. Copia alba va fi finalizata chiar inainte de Craciun, pe 22 decembrie, va avea o treime din volumul original si va primi vizitatori pana in luna aprilie inclusiv.
„Cetatea va fi decorata pentru a aduce cat mai mult cu originalul, astfel ca vom lucra foarte mult si la interior. In patru dintre turnuri vom amenaja cate o cameră unde se vor putea caza turistii, iar in cel de-al cincilea turn vom avea casa de bilete”, spune Relu Nica, initiatorul programului. Acesta s-a apucat deja de lucru, alaturi de alti sase membri din cadrul Montan Club Delta si partenerul acestora, SC Paraul Caprei SA. Zapada a ajuns deja in zona la 70 de centimetri si meteorologii prognozeaza ninsori in continuare, astfel ca modelatorii zapezii vor reusi să fie gata in cel mai scurt timp. “Turistii vor putea dormi inăuntru pe pleduri speciale si, bineinteles, in saci de dormit.”, explica Nica.
Zona va deveni astfel un adevarat magnet odata cu inaugurarea cetatii din gheata, fapt pentru care cabanierii sunt deja pregatiti: turistii care nu vor fi gata sa se cazeze chiar in interiorul cetatii vor avea de ales intre Cabana Capra aflata langa cetate si pensiunile de la Piscu Negru, totalizand un numar de aproximativ 200 de locuri.
Investitia totala se va ridica la peste 140 de milioane de lei vechi, pentru constructie fiind necesara o freza de zapada si un excavator.
Biletul de intrare va costa 10 lei pentru elevi si studenti, respectiv 15 lei pentru adulti iar cel de cazare va fi in jur de 300 de lei pentru camera cu doua paturi. La intrare, turistii vor avea o surpriza: un plaies ii va astepta imbracat in haine traditionale. Oricine va putea sa-l imortalizeze intr-o poza in schimbul unui leu, care va ajunge apoi in contul programului Lacurile Glaciare nu sunt Gropi de Gunoi, un proiect derulat de Montan Club Delta alaturi de Societatea de Explorari Oceanografice si Protectia Mediului Marin Oceanic Club, program prin care se urmareste cercetarea biodiversitatii lacurilor glaciare dar si studierea si combaterea poluarii acestora.
Cetatea Poenari, inaltata in secolul al XIII-lea, se afla in Cheile Argesului, in apropierea Barajului Vidraru. Traditia populara leaga zidirea cetatii de numele legendarului domn Negru Voda. Ea a fost extinsa mai tarziu de domnitorul Vlad Tepes în secolul XV.
Fiecare weekend petrecut in aceasta iarna alaturi de Vlad Tepes si ostenii sai va fi sarbatorit cu concursuri de sculptura in gheata si cazemate, dat cu presul pe zapada si multe alte concursuri haioase, chiar si karaoke. (Detalii despre zilele exacte se gasesc in documentul atasat).
Proiectul a fost posibil cu ajutorul catorva sponsori, printre care www.besttourism.ro, si promotorul oficial EcoXtrem www.ecoxtrem-teambuilding.ro
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro