Ford lansează producția noului Puma, primul vehicul hibrid construit în România

Ford marchează astăzi începutul producțieide seriea nouluiFord Pumala uzina de ultimă generație din Craiova, pentru a răspunde cererii clienților dinsegmentul cu cea mai rapidă creștere din industria auto.

Oferitcu tehnologia avansată de propulsie electrică EcoBoost Hybrid de 48 de volți, noul crossover compact inspirat din gamaSUV-uriloreste primul vehicul hibrid fabricat în România.Ford Puma afost dezvăluit la sfârșitul lunii iunie aacestui an și se alătură gameiextinse de SUV-uriși de crossovereForddinEuropa, inclusiv Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge și noulExplorer Plug-In Hybrid.„Noua Puma reprezintă următorul capitol din filosofia de design a Ford centratăpe om,care va consolidamarca Ford în Europa în ceea ce privește calitatea,multitudinea de tehnologii și plăcerea de a conduce”, a declaratStuart Rowley, Președintele Ford Europa, aflat astăzi la fabrica de la Craiova.„Nu am nicio îndoială că Puma va avea un succes uriașîn toată Europa”.Pentru a susține producția noului model Puma, Ford a demarat încăde anul trecut un amplu proces de angajare a aproximativ 1.700 de oameniși a investit aproximativ 200 de milioane de euro în uzinasa din Craiova. Ford Puma oferănu numai eficiențăla nivelul consumului decarburantprin propulsorulmild-hybrid *,dar și cel mai bun spațiu de încărcare din segment. Investițiatotalăa Ford la Craiovase ridicăla aproximativ1,5 miliarde eurode la preluarea uzineiîn 2008.Ian Pearson, Președintele Ford România a declarat: „Sunt onorat și mândru că împreună cu echipa noastră din Craiova suntem parte a acestui nou și deosebitcapitol reprezentat de lansarea producțieinoului Puma. Este o mare realizare pentru noi să producemaici, la Craiova,nu numai cel mai avansat vehiculdin punct de vederetehnologic fabricat vreodată în România, ci și primul cu tehnologie hibridă integrată. Aș dori să mulțumesc tuturor angajaților noștri pentru toată munca lor și pentru tot ceea ce faczi de zi pentru compania noastră”.

Pe lângă tehnologia sofisticată demotorizaremild-hybrid, carismaticul Ford Puma oferă versatilitatea unuispațiu de încărcare de 456 litri, inclusiv inovatorul Ford MegaBox. Totodatănoul model produs la Craiova vine cu tehnologii ce conferă încredere, printre careTempomatul Adaptiv cu Oprire-Pornire (Adaptive Cruise Control with Start & Stop), Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere (Speed Sign Recognition) și Sistemul de centrare pe mijlocul benzii (Lane Centring). Nu înultimul rând, noul Ford Puma prezintăcaracteristici de confort premium, cum ar fi scaunelecu masaj lombar, primele de acest feldin segment.Printre variantele distinctive se numără sportivul Puma ST-Line inspirat din gama Ford Performance și elegantavariantă Puma TitaniumX-prezentată pentru prima dată luna trecută la Salonul Auto de la Frankfurt, Germania.Ford România are în prezent aproximativ 6.000 de angajați care,pentru prima dată de la preluareauzinei din Craiovain 2008,vor fabrica în paralel două vehicule. În plus, volumele anticipate de producție pentru modelele EcoSport și Puma, fac ca Fabrica de Asamblare Vehicule sălucreze pentru în trei schimburi. Fabrica de Motoare de la Craiova continuă să lucreze în trei și patru schimburi, producând mult-premiatul motor Fordde 1.0 litri EcoBoost, învariantele 95CP, 125 CP, 125 CP mHEVși 155 CPmHEV.Noul Ford Puma este unul dintre cele 17 vehicule electrificatepe care Ford le va lansaîn Europa până în 2024,din care8vor fi lansateîn anul 2019. La începutul acestui an, Ford a anunțat că fiecare nouautoturismpe care îl va lansa va includeo opțiune electrificată -mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric-oferind una dintre cele mai cuprinzătoare game de opțiuni electrificate pentru clienții europeni. Ford se așteaptă ca motoarele electrice să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările de autoturisme ale companiei până la sfârșitul anului2022.În prezent, mai mult de unul din cinci vehicule Ford vândute în Europaeste SUV, iar vânzările au crescut cu peste 19%în 2018. Noul Puma va fi disponibilsprevânzare la sfârșitul acestui an și va fi comercializatpe toate piețele europene Ford.

 

Mai multe detalii - http://puma.fordpresskits.com/

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro