Firmele brasovene isi pot reduce costurile folosind factura ...

16 august 2010

Tot mai multe studii arata ca firmele care aleg sa foloseasca factura electronica pot realiza economii importante. Astfel, migratia catre facturarea electronica este de cativa ani pe agenda Institutiilor Europene si politicile de incurajare a acesteia sunt in crestere.

Facturarea electronica se refera la transmiterea unei facturi prin mijloace complet electronice. Astfel factura trebuie sa fie intr-un format in care datele pot fi procesate automat atat de emitent cat si de destinatarul facturii, eliminand complet procesarea manuala. De exemplu factura este transmisa direct din programul de contabilitate al emitentului si este importata in timp real in programul de contabilitate al destinatarului fara sa mai fie nevoie de introducerea manuala a datelor.

Prin lansarea proiectului Factura Verde in Brasov, factura electronica este acum disponibila si companiilor brasovene. Astfel firmele au acces la o solutie completa de facturare electronica, arhivare electronica si auditare operatiuni.

Unul dintre motivele fundamentale ale adoptarii facturarii electronice este reducerea costurilor. Astfel, prin automatizarea activitatii de facturare se reduc costurile cu plata angajatilor ce efectueaza procesarea manuala a facturilor, livrarea facturilor este garantata eliminand nevoia retrimiterii facturilor care nu au ajuns la destinatar, iar prin livrarea in timp real a facturii flux de numerar este imbunatatit. Mai mult decat atat se reduc costurile cu materiale precum hartia, plicurile sau tonerul de imprimanta si cu transportul. Folosind calculatorul de economii de pe site-ul FacturaVerde se poate calcula, in functie de numarul de facturi, economia anuala facuta de o companie care trece la facturile in format electronic.

Un alt motiv la fel de important ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - Firmele brasovene isi pot reduce costurile folosind factura ...

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro