Fermierii din 6 judete din Romania au testat utilaje si tehnologii de ultima generatie, in cadrul BISO Tour 2013

18 septembrie 2013

Peste 1.500 de fermieri din 6 judete din Romania au putut testa utilaje agricole de ultima generatie, in cadrul Biso Tour 2013, cel mai dinamic si amplu maraton national de demonstratii in camp cu utilaje agricole. Organizat in perioada 14 august-3 septembrie de catre compania Biso Romania, evenimentul s-a desfasurat in judetele Olt, Giurgiu, Constanta, Ialomita, Neamt si Galati. Incepand cu editia Biso Tour 2014, in maratonul utilajelor agricole vor fi incluse si Dolj si Timis, judete unde Biso Romania va deschide noi puncte de lucru in viitorul apropiat.

„Este usor sa faci cunoscute produsele prin simpla lor prezentare in diverse pliante sau showroom-uri, insa performanta lor nu poate fi demonstrata decat in camp, la lucru. Am demarat aceasta actiune astfel incat fermierii sa poata testa utilajele si masinile agricole. In plus, aceste evenimente au rolul de a ne pune in contact cu agricultorii, de a afla ce nevoi si ce asteptari au de la noi”, declara Andreas Feichtlbauer, director executiv al BISO Romania.

Pe langa performantele oferite de cele mai noi utilaje agricole existente pe piata, fermierii au putut afla detalii despre tehnologiile de ultima ora existente in domeniu, precum AdBlue, care asigură o reducere a combustibilului cu 10% fata de masinile agricole care nu dispun de aceasta tehnologie.

O componenta importanta a agriculturii moderne o reprezinta sistemele de ghidare prin satelit, despre avantajele carora fermierii romani au putut afla, de asemenea, in cadrul Biso Tour 2013. Acestora le-au fost prezentate doua sisteme GPS, unul care asigura o precizie de 20 cm, iar celalalt de 2 cm, cel din urma fiind folosit pentru semanat. Dotarea masinilor agricole cu GPS asigura economii de combustibil, ingrasaminte chimice si timp de lucru.

Evenimentul Biso Tour 2013 a fost organizat in parteneriat cu Alcedo, Agricover si ProCredit.
 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro