Factori care influenteaza pretul unui diamant

Categorie: Comunicate de presa

Nu este nimic mai frumos decat un diamant stralucitor, mai ales cand este folosit pentru a crea o bijuterie. Aceasta frumusete vine la pachet, de cele mai multe ori, la un pret destul de ridicat. De ce sunt atat de scumpe diamantele? Exista multi factori care determina pretul acestora, inclusiv raritatea, dificultatea cu care a fost gasita piatra respectiva si durabilitatea.

In general, diamantele nu sunt incredibil de rare, insa cele de inalta calitate folosite in lumea bijteriilor sunt rare. Se estimeaza ca doar 30% din diamantele care sunt exploatate in intreaga lume se folosesc la crearea bijuteriilor. Raritatea acestora le face mai valoroase, acesta fiind unul dintre motivele pentru care sunt scumpe.

Diamantele se formeaza in mod natural intr-un mediu de inalta presiune, cald si adanc. Extragerea acestor pietre pretioase nu este deloc usoara si implica utilizarea de masini grele, lopeti hidraulice, camioane si alte echipamente costisitoare care sunt greu de operat. Acestea sunt indispensabile in extragerea diamantelor, iar uneori nici chiar cele mai performante masinarii nu pot fi de folos in situatii sau zone dificile.

Dupa ce un diamant este extras, acesta trebuie curata astfel incat sa fie gata de vanzare. Mineritul, taierea si lustruirea diamantelor este un proces lung si provocator care necesita munca intensiva si precisa. Complexitatea acestui proceste creste, fara indoiala, pretul diamantelor.

Diamantul este clasat pe locul 10 pe scara de duritate Mosh, care este folosita pentru a masura rezistenta si durabilitatea unei pietre pretioase. Acest scor mare indica faptul ca diamantul este unul dintre cele mai grele minerale din lume. Este aproape imposibil ca suprafata unui diamant sa fie zgariata si, mai mult, este destul de greu de rupt sau de zdrobit.

Aceasta durabilitate incredibila este una dintre multele caracteristici care stabileste pretul mare al unui diamant. Este, de asemenea, unul dintre factorii care ii cresc valoarea. Diamantele vor dura mult mai mult decat alte pietre pretioase, deci sunt mai valoroase.

Cumpar diamante | amanet de diamante | premiumamanet.ro

cumpar diamante

Cumpar diamante, deci daca aveti astfel de pietre de vanzare, va astept la Premium Amanet, un amanet de diamante care isi respecta clientii. Aici evaluarea este gratuita, iar plata se face pe loc in cazul in care acceptati incheierea tranzactiei. Accesati http://premiumamanet.ro/ pentru a afla mai multe detalii interesante despre cum puteti vinde sau cumpara obiecte de valoare!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Factori care influenteaza pretul unui diamant


Alte articole