Intreprinderile mici si mijlocii isi vor putea deconta 70% din cheltuielile eligibile pentru investitii in productie prin intermediul programului sectorial de crestere a competitivitatii, in timp ce intreprinderile mari au dreptul sa deconteze 50% din cheltuieli, potrivit unui comunicat al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB). In programul sectorial de crestere a competitivitatii sunt incluse si firmele din industria siderurgica, constructorii de nave, industria de prelucrare primaraa produselor agricole, activitatile de export, au mentionat experti din cadrul Autoritatii Nationale pentru IMM si Cooperatie (ANIMMC), in cadrul seminarului CCIB 'Finantari europene pentru cresterea competitivitatii'.
Pentru a putea candida in vederea accesarii fondurilor structurale care sale permita sa devina mai competitivi pe piata unica europeana, companiile romanesti mai au de asteptat cel putin pana in luna august, conform sursei citate.
Potrivit comunicatului Camerei de Comert, in prezent, Autoritatea de Management al programelor operationale sectoriale este in masura sa acorde doar informatii privitoare la tipurile de proiecte eligibile.
Dupace Comisia va aproba programele nationale, informatiile necesare vor putea fi accesate pe portalurile de pe Internet ale ministerelor ce gestioneazadomeniul respectiv, care vor asigura centre de directionare a apelurilor.
Planul Operational Sectorial (POS) a fost trimis recent de catre Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Economiei si Comertului pentru a fi avizat de catre Comisia Europeana(CE), Romania devansand in acest demers alte state membre ale Uniunii Europene, este mentionat in comunicat.
Romanii vor putea sa participe insa la procedurile de 'strigare' pentru proiectelor eligibile, cel mai devreme in luna august, daca negocierile cu Bruxelles-ul nu vor fi prea dificile si nu vor dura mai mult de cateva zile, au afirmat oficialii din cadrul MEC.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro