Mark Zuckerberg a raspuns criticilor primite din partea utilizatorilor in ceea ce priveste activarea serviciului Safe Check pentru atentatele din Paris, insa nu si pentru alte dezastre. Acesta a tinut sa precizeze ca serviciul va fi utilizat si pentru alte dezastre provocate de oameni.
Facebook a activat Safety Check vineri, dupa atentatele teroriste care au avut loc la Paris. Peste 4 milioane de persoane au utilizat acest instrument pentru a le transmite prietenilor si familiilor ca sunt in siguranta, iar peste 360 de milioane de utilizatori au primit notificari.
Vineri, Safety Check a fost utilizat pentru prima data pentru un dezastru provocat de oameni si nu pentru un dezastru natural. Acest serviciu a fost lansat anul trecut si a fost utilizat dupa cutremurele din Nepal si Afganistan, in timpul uraganului Patricia si pentru alte dezastre naturale.
Desi multi utilizatori au laudat aceasta initiativa, criticile nu au intarziat sa apara. Cele mai frecvente nelamuriri cu privire la activarea Safe Check dupa atentatele teroriste din Paris erau de ce compania nu isi orienteaza atentia si spre alte dezastre precum bombardamentul din Beirut sau "in alte parti ale lumii unde violenta este mult mai comuna si unde se intampla lucruri teribile cu o frecventa dureroasa."
Alex Schultz, Vicepresedinte de crestere la Facebook a mentionat ca serviciul "nu este atat de folositor" in timpul razboaielor sau al altor incidente. "In cazul unui dezastru natural, aplicam o serie de criterii care includ scopul, scara si impactul. In timpul unei crize in curs de desfasurare, precum un razboi sau o epidemie, Safety Check nu este atat de folositor pentru oameni, datorita faptului ca nu exista un inceput si un sfarsit clar definit, ceea ce inseamna ca este imposibil de stiut daca cineva este cu adevarat in siguranta."
Sursa: Mashable / Foto: Forbes
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro