Facebook strange bani pentru combaterea Ebola

Categorie: Pe scurt

Reteaua sociala intentioneaza sa faciliteze procesele de donatii pentru a strange bani impotriva virusului Ebola. Cei 1,3 miliarde de utilizatori vor observa in curand un mesaj in partea de sus a campului de Noutati, cu optiunea de a dona o anumita suma de bani pentru trei fundatii care sprijina initiativele de combatere a virusului.

Facebook va colabora si cu UNICEF pentru a oferi informatii persoanelor din zonele afectate, prin intermediul platformei sociale, cu privire la simptome si metode de tratament. In plus, cu sprijinul NetHope, compania va oferi servicii de comunicare echipelor medicale din Guineea, Liberia si Sierra Leone.

Fondatorul retelei sociale, Mark Zuckerberg, a anuntat recent propria donatie, in valoare de 25 milioane $, pentru ajutorarea bolnavilor afectati de aceasta boala fatala. Prin aceasta initiativa, Zuckerberg a declarat ca urmareste sa incurajeze si alti oameni sa ofere un sprijin, cat de mic, persoanelor care au nevoie urgenta de acesti bani.

„In perioade de criza, oamenii intra pe Facebook pentru a afla mai multe informatii, pentru a-si impartasi experientele sau pentru a-si oferi ajutorul”, se arata intr-o declaratie a companiei. Prin campania care va fi implementata in curand, oficialii Facebook sunt convinsi ca vor ajuta la strangerea unor fonduri consistente pentru a contracara efectele Ebola.

Sursa: CNN Money


Alte articole