Facebook a lansat serviciul care ajuta la gasirea copiilor disparuti

Categorie: IT & C

Facebook a lansat un nou serviciu, Amber Alerts, care ajuta la gasirea copiilor disparuti prin trimitea unor alerte pe news feed-ul unor utilizatori targetati. Serviciul, la care Facebook a lucrat in colaborare cu Centrul National pentru Copii Disparuti si Exploatati, a fost lansat marti in Statele Unite.

Facebook are aceste pagini speciale Amber Alerts inca din 2011. Noul sistem, insa, vizeaza persoane care sunt aproape de zona in care a disparut un copil si le trimite acestora o postare cu datele de identificare ale copilului, inclusiv fotografii. Alertele vor aparea atat pe desktop, cat si pe telefonul mobil.

Persoanele care primesc o alerta pot obtine informatii suplimentare printr-un click pe “afla mai multe” (learn more), iar distribuirea acestora poate ajuta la gasirea unui copil rapid sau disparut.

Atunci cand o persoana primeste o astfel de alerta inseamna ca este in masura sa ajute ca gasirea copilului dat disparut.

Utilizatorii Facebook nu vor fi nevoiti sa se inscrie pentru a primi aceste alerte, iar un purtator de cuvant de la Facebook a confirmat faptul ca nu exista posibilitatea de la renunta la primirea alertelor. Cu toate acestea, Facebook promite ca utilizatorii nu vor fi asaltati de alertele Amber Alerts, ci unii vor primi in medie una sau doua alerte pe an, in timp ce altii nu vor primi niciuna.

Facebook stie cat este de important ca atunci cand un copil este dat disparut, informatiile complete sa ajunga la cine trebuie, atunci cand trebuie.

Sursa: Mashable/ Foto: NBC News


Alte articole

Adauga comentariu