Facebook interzice mesajele care vizeaza vanzarea armelor

Categorie: Pe scurt

Inca din 2014 Facebook a luat masuri in ceea ce priveste vanzarea armelor prin intermediul retelei de socializare, insa acum interzice utilizatorilor sa negocieze pretul unei arme prin mesaje private.

Decizia companiei Facebook vine la mai putin de o luna de cand presedintele Barack Obama a declarat faptul ca pune unele restrictii in ceea ce priveste vanzarea de arme in Statele Unite. Printre atacurile armate care au dus la aceasta decizie radicala se numara cel din 2012 de la Scoala Sandy Hook din Connecticut, unde au fost asasinate 26 de persoane si atacul din San Bernardino, California unde 14 persoane si-au pierdut viata si alte 17 au fost ranite.

Facebook a precizat faptul ca aceste restrictii se refera doar la persoanele neautorizate care vand arme in cadrul retelei de socializare si nu afecteaza in nici un fel magazinele online autorizate. Vanzatorii autorizati de arme vor putea posta pe pagina de Facebook despre produsele pe care le ofera, insa tranzactiile trebuie sa fie incheiate in afara retelei de socializare.

Noua regula pe care Facebook o introduce pentru vanzarea armelor impune aceleasi rectrictii precum cele care vizeaza vanzarea medicamentelor si a drogurilor ilegale.

Sursa: Bloomberg / Foto: NY Times

Etichete: ,

Alte articole