Facebook a incheiat un nou parteneriat cu Uber

Categorie: Pe scurt

Facebook, cea mai mare retea de socializare cu peste 1 miliard de utilizatori, s-a asociat cu Uber, cel mai valoros startup, evaluat la peste 50 de miliarde de dolari.

Facebook testeaza abilitatea de a chema o masina Uber direct din aplicatia Messenger. Noua optiune este primul parneteriat cu o firma de transport, insa Facebook spera sa adauge si alte companii de acest gen in viitor.

Ideea pe care se bazeaza aceasta colaborare este de a utiliza Messenger pentru a coordona planurile. De exemplu, atunci cand stabilesti sa te intalnesti cu un prieten la o anumita adresa, in loc sa fii nevoit sa accesezi alta aplicatie pentru a chema un taxi, poti face acest lucru in timpul conversatiei.

Pentru a promova acest parteneriat, Uber ofera gratuit prima cursa daca aceasta costa pana la 20 de dolari. Facebook are planuri mari pentru aplicatia Messenger si vrea ca aceasta sa fie legatura spre o varietate de servicii si aplicatii.Utilizatorii pot folosi deja Messenger pentru a trimite bani prietenilor si pentru a urmari platile online. In august, Facebook a inceput sa testeze M, care poate cumpara flori, poate face rezervare la restaurantul preferat si poate desena imagini la cerere.

Anul trecut, compania a eliminat posibilitatea de a vorbi pe chat cu prietenii in cadrul aplicatiei principale, obligandu-i pe utilizatori sa descarce o aplicatie separata. Desi utilizatorii nu au fost initial incantati de aceasta idee, indignarea lor pare sa se fi diminuat. In luna iulie, Messenger avea mai mult de 700 de milioane de utilizatori.

Pentru inceput, aceasta optiune va fi disponibila pentru utilizatorii din Statele Unite.

 Sursa Articol: CNN Money / Foto: Forbes

Etichete: ,

Alte articole