Extra beneficii pentru angajați: costuri mai mici de HR, randament mai bun în muncă

Categorie: Actualitate, Afaceri

Companiile au avut multe provocări în ultimii ani, dar una care pare să fie de foarte lungă durată este cea legată de resursele umane. Mai exact, dificultăți în a găsi și păstra forță de muncă de calitate, adică oameni calificați, cu experiență, concentrați în a performa pe termen lung în campania pe care o aleg. Zona HR este subiect de maxim interes pentru firme din toate domeniile de activitate, de la retail la producție și servicii.

Multe corporații au lansat chiar campanii ample de brand de angajator și au suplimentat beneficiile pe care le oferă angajaților, dincolo de salarii. Aici pare să fie și cheia succesului. Firmele de tip IMM poate nu au capacitatea de a merge la un asemenea nivel de comunicare, însă pot cu siguranță să conceapă strategii care să le facă real competitive pe piața de locuri de muncă, în sectoarele în care activează.

Când angajații sunt mulțumiți, aceștia muncesc mai intens, cu mai multă dedicare (deci rezulta randament mai bun în muncă) și evită să părăsească echipa pentru un alt job (deci se evită costurile cu recrutarea de personal nou și asimilarea noilor angajați, pregătire etc.). Altfel spus, pentru orice firmă, de la corporație la IMM, este extrem de avantajos să existe angajați satisfăcuți de statutul lor în companie.

Dincolo de salarii, angajații reacționează și la alte stimulente: bonusuri de performanță, mașină de serviciu, tichete de masă, tichete de vacanță, posibilitatea de a lucra (parțial) de acasă, echipamente IT oferite de firmă, decontarea anumitor cheltuieli. De Crăciun și de Paște, angajaților li se pot oferi cadouri care să le arate că ei contează cu adevărat pentru firmă. Este o formă de fidelizare într-un context ce ține de familie, de Sărbători, de ceva mai mult decât de activitate profesională pragmatică.

La modă este acum și în România să se ofere coșuri cadou de Paște și cosuri de Craciun, cadouri gourmet stil corporate. Companiile care fac astfel de alegeri punctează puternic la partea de fidelizare angajați, cu extra beneficii care chiar contează. Desigur, coșuri cadou și alte cadouri corporate pot fi oferite și în alte momente din an, când este o sărbătoare specială pentru firmă, când se marchează o reușită… Se pot oferi coșuri cadou de zilele de naștere ale angajaților – un alt mod de a mulțumi pentru activitatea depusă.

Pentru că se apropie Crăciunul 2021, merită amintit faptul că oferirea de coșuri cadou pentru salariați beneficiază chiar de condiții avantajoase din punct de vedere fiscal, pentru companiile care realizează acest gest. Managerii sunt priviți mai bine, relațiile de muncă sunt consolidate, conflictele și nemulțumirile sunt estompate. Iată așadar cât de simplu este să acționezi pe ambele nivele în zona de resurse umane – costuri mai mici de HR, randament mai bun în muncă.

Evident, coșurile cadou de Crăciun și de Paște sau din alte momente din an sunt doar componente dintr-o strategie complexă de fidelizare a angajaților cu bonusuri și extra beneficii. Oricum, un astfel de program motivează personalul și are avantaje în atât de multe privințe, pe termen scurt, mediu și lung.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole