Eveniment dulce si aromat

24 noiembrie 2006

World Trade Center Bucuresti va gazdui intre 24 si 26 noiembrie a treia editie a Festivalului Cafelei si Ciocolatei. Evenimentul, care la editia din primavara a strans aproximativ 15.000 de vizitatori, este organizat acum a doua oara in acest an, special pentru sarbatorile de iarna. In acest weekend vor participa la festival atat producatori si distribuitori de cafea si ciocolata, cat si importatori si producatori de biscuiti si napolitane de ciocolata, lichioruri cu arome de ciocolata, espressoare, cafetiere si automate de cafea. Organizatorii evenimentului se asteapata ca publicul vizitator sa fie atat public larg, cat si reprezentati ai comunitatii diplomatice si persoane publicei, ce se vor bucura de acest prilej de sarbatoare. 

In ceea ce priveste consumul de cafea din Romania, acesta este de aproape de cinci ori mai mic decat media europeana. Conform unui studiu intocmit de institutul de cercetare a pietei, GFK, un roman consuma anual circa 1,83 kg de cafea, in timp ce europenii beau nu mai putin de 5,3 kg de cafea. Cat pentru ciocolata, atentia romanilor este indreptata in proportie de 80% spre cea neagra, insa vanzarile in crestere cu 2% din ultimul an la ciocolata alba arata ca si ea castiga tot mai mult teren in preferintele consumatorilor romani. Statisticile arata ca romanii prefera in special tabletele de ciocolata, 66,5% din cota de piata fiind detinuta de aceste produse. A doua preferinta se indreapta spre batoanele de ciocolata, cu 12,8% din cota de piata, iar ultimul loc in Top3 este ocupat de napolitanele de ciocolata cu o cota de piata de numai 9%.

Si cine spunea ca ciocolata nu e sanatoasa? In realitate situatia este total opusa miturilor din popor. Pentru ca situatia contine substante hranitoare si vitamine si chiar antioxidantii din vinul rosu care previn atacul de cord. Singurul element din compozitia ciocolatii care nu este bun pentru sanatate este zaharul. Acesta este cunoscut pentru faptul ca participa la aparitia cariilor sau a altor probleme de sanatate, in cazul unui consum exagerat. Mai mult decat atat, unii vad ciocolata ca un substitut perfect pentru Viagra. In Marea britanie spre exemplu, se pregateste lansarea unei game de sase tipuri de ciocolata energizanta care vor contine uleiuri menite sa binedispuna si sa amelioreze performantele sexuale.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro