Europa a ridicat dobânzile cu 0.5% | Reacția pieței | Francul, refugiu pe termen lung |Cristian Sima

Cel mai important eveniment al săptămânii care tocmai se încheie a fost ridicarea dobânzilor de către ECB, pentru prima dată în 11 ani. Piața se aștepta, însă, la o acțiune mult mai agresivă, având în vedere inflația de peste 8%. Problema cea mai mare a Băncii Centrale Europene este datoria țărilor precum Portugalia, Irlanda, Grecia, Spania și Italia. Dacă grecii, la 150% datorie din PIB au fost nevoiți să facă celebrul haircut, americanii sunt aproape la 130% și nu au nicio problemă. Lagarde e pusă într-o situație fără ieșire; nu a făcut nimic, în ciuda amenințărilor inflației. Normal ar fi fost ca cei mai buni bancheri să conducă și Banca Centrală Europeană. Cei care s-au bucurat că a crescut dobânda au început să cumpere euro, iar euro a ajuns, cu dolarul, la 1.03. E posibil ca dolarul să spargă suportul de 1:1 cu euro, după ce FED va ridica din nou dobânzile. Francul nu a suferit schimbări mari, după vestea ECB. Francul este un refugiu pe termen lung. Inflația în Elveția e sub 3%, foarte mare pentru această țară, dar foarte mică în comparație cu Europa și US. ROBOR la 3 luni a atins 7.36%, ceea ce înseamnă că cei care au credite cu dobândă variabilă, vor plăti dobânzi de peste 10%. Dobânzile creditelor ipotecare se apropie de nivelul celor practicate de IFN-uri. Foarte mulți români, din disperare, ar putea lua aceste împrumuturi pentru a-și plăti ratele și se vor îndatora și mai mult. Dacă în 2008 nu puteai plăti 3 rate, iar banca te executa, avea cui să vândă proprietatea recuperată.
Vizionați și video-ul dedicat crizei subprime, unde explic în detaliu cum s-a prăbușit piața în 2008.

Dacă nu învățați din criza din 2008, vă va fi greu să o traversați pe cea de acum. FED va avea o nouă reuniune săptămâna viitoare, miercuri și mă aștept la o mărire de dobânzi spectaculoasă. Economia europeană nici măcar nu și-a pus armura pentru a se lupta cu inflația. Americanii au înțeles mai devreme decât europenii cât de gravă este problema inflației. Înainte de pandemie, FED ridicase dobânda cu 0.25% și dorea să retragă banii tipăriți în criza din 2008. Orice fel de ridicare de dobândă va duce la recesiune. De recesiune nu scăpăm, iar efectele ei le vom simți la toamnă sau la iarnă. Fiți la curent cu ultimele date macroeconomice și sfaturi. SUBSCRIBE Feed your Greed. Se cumpără masiv titluri de stat la 30 de ani, iar dobânda a ajuns la 2.81%. La ora actuală, titlurile de stat americane sunt investiție sigură.
▶️▶️▶️▶️▶️Vă puteți abona pe www.celindra.ro și, pe lângă tranzacțiile pe care le puteți urmări real-time, vom putea să și dialogăm.
Cine nu ia nicio decizie, riscă mai mult decât cei care decid chiar și greșit.
▶️▶️▶️▶️▶️https://www.youtube.com/watch?v=HLeWqvNApT8

Mă puteți găsi și aici:
Facebook https://www.facebook.com/cristian.sima.315/
Instagram https://www.instagram.com/cristiansima2021/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/cristian-sima-075b394a/
Iar restul de videos pe canalul meu de YouTube unde postez cel puțin săptămânal.
https://www.youtube.com/channel/UCWgk...
Comandă cele două volume "Marea spovedanie a brokerului fugar" - despre momentul WBS, cât și despre alte subiecte economice și social-culturale.
▶️▶️▶️▶️▶️ Urmăriți și video-ul despre imobiliare și ratele dobânzilor


Video - Europa a ridicat dobânzile cu 0.5% | Reacția pieței | Francul, refugiu pe termen lung |Cristian Sima


Sursa: Cristian Sima Feed your Greed

 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro