Elon Musk a încercat să-i stârnească interesul lui Trump în colonizarea planetei Marte

Categorie: IT & C

Jurnalistul și scriitorul Michael Wolf vine cu dezvăluiri absolut senzaționale despre viața la Casa Albă a lui Donald Trump în noua și controversata sa carte „Fire and Fury: Inside the Trump White House”. Autorul vorbește și despre modul în care au profitat de accesul pe care îl aveau la președinte o serie de nume sonore din tehnologie. Printre aceste nume se numără și Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX care a încercat să-l facă interesat pe Donald Trump de colonizarea Marte.

Mai exact, Michael Wolf scrie că Musk i-a prezentat la un moment dat lui Trump ideea care stă la baza proiectului „cursa către Marte” a companiei sale SpaceX, astfel încât proiectul să fie în vizorul președintelui în momentul în care se va hotărâ o extindere a programului spațial a Statelor Unite. Purtătorul de cuvânt al SpaceX a confirmat în mod indirect pentru publicația Business Insider că întâlnirea dintre Musk, Trump și staff-ul președintelui a avut loc în Trump Towers. De asemenea a confirmat că în cadrul întâlnirii s-a discutat despre misiune centrală a SpaceX, respectiv călătoriile în spațiu.

Trump și-a exprimat intenția de a extinde programul spațial american. În acest scop a semnat un act în martie 2017 prin care aloca NASA un buget anual de 19,5 miliarde USD. Cu acest buget, NASA trebuie să elaboreze un plan care are ca obiectiv final o misiune umană pe Marte până în 2033. Recent Trump a mai adăugat Luna ca un obiectiv important pe lista NASA.

Este posibil ca Musk să ajungă pe Lună înaintea NASA prin forțe proprii în cazul în care testele rachetei Falcon a SpaceX vor avea succes.

Foto: astronomy.com


Alte articole