Electropompe

18 aprilie 2013

O electropompa este o masina ce transforma energia din forma mecanica in forma hidraulica pentru a se realiza transportul unui fluid care primeste astfel energia utila. Energia mecanica in acest caz provine de la un motor electric de antrenare care poate fi monofazic sau trifazic, adica alimentarea acestor electropompe poate fi facuta de la 230 Vca sau 400 Vca.

Clasificarea pompelor

Electropompele sunt: submersibile, verticale sau orizontale. Pompele submersibile sunt cele folosite pentru pomparea apei de la adancimi mai mari si de regula sunt instalate in puturi, fantani sau tancuri de depozitare. Aceste pompe au in alcatuirea lor un motor electric submersibil ce este cuprins in corpul pompei. Corp care este etans si special conceput sa reziste in medii lichide. Intalnim doua categorii de pompe submersibile ce sunt diferentiate in functie de tipul rotorului pompei dupa cum urmeaza:

- pompa submersibila cu rotor radial, aceasta pompa este folosita pentru utilizare la presiuni mari si un debit limitat;

- pompa submersibila rotor semi-axial, aceasta pompa este folosita pentru utilizare la presiuni medii si un debit mare.

Electropompele orizontale, cat si cele verticale sunt folosite pentru alimentarea cu apa a cladirilor rezidentiale si comerciale. Un alt domeniu in care sunt folosite din ce in ce mai mult este agricultura si anume in statiile de pompare pentru irigatii sau pentru irigarea unei suprafete mai mici de teren de catre un cultivator de legume, in special. In domeniul agriculturii pompele vor fi din ce in ce mai mult folosite deoarece dupa o perioada in care sistemul de irigatii a fost abandonat si chiar distrus, contextul global in alimentatie ne va obliga sa redescoperim beneficile irigarii suprafetelor agricole. Statiile de pompare pentru stingerea incendiilor reprezinta un alt domeniu in care sunt utilizate electropompele. Ele mai pot fi utilizate si pentru aplicatii publice cum ar fi fantanile arteziene. Solutiile constructive multiple adoptate, adica pompele orizontale, verticale "compacte”, dar si cele verticale in "linie” fac ca aceste tipuri de pompe sa isi gaseasca o larga si variata piata de aplicatii atat industriale, cat si casnice.

Aceste pompe sunt fabricate intr-o larga gama de si cu caracteristici variate, incat poti gasi pompe ce pot atinge debite de 200 mc/h, dar si pompe ce pot atinge o inaltime de pompare de 260 mca.

Constructiv, aceste pompe sunt cu cuplare directa a motorului, ceea ce conduce la realizarea unei pompe cu eficienta ridicata, dar si cu zgomot redus in timpul functionarii si dimensiuni de gabarit mult reduse.

Motoarele electrice ce actioneaza aceste pompe sunt de tipul asincron cu rotor gen "cusca de veverita" si au puteri intre: 0,37 - 2,2 kW pentru tipul de motor monofazat si 0,37 - 110 kW pentru tipul de motor trifazat.

Despre Amsis Industries

Una din firmele din Romania care s-a evidentiat in domeniul electropompelor este si firma Amsis Industries din Mangalia. Aceasta firma are un colectiv tanar, dar cu experienta in domeniul irigatiilor agricole si poate oferi produse si servicii de calitate la preturi competitive si atractive.

Societatea Amsis Industries produce, comercializeaza si instaleaza:

- motopompe;

- pompe pentru priza tractorului;

- instalatii de irigat cu aspersoare;

- grupuri de pompare;

- sisteme de irigatii rezidentiale;

- instalatii de irigat Fasterholt si Bording.

Poti apela cu incredere la serviciile Amsis Industries, iar calitatea iti va fi grantata!

» Preluat de pe LivePr.ro - Electropompe

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro