Eficacitatea sedintelor de psihoterapie in tulburarile alimentare

16 aprilie 2021

Persoanele care se confrunta cu tulburari de alimentatie pot face un prim pas spre rezolvarea problemelor, alegand sa participe la sedinte de psihoterapie in Iasi, intr-un cabinet al unui psihoterapeut cu expertiza in acest domeniu, asa cum este PSY AA Concept.

Tulburarile de alimentatie sunt afectiuni care schimba modul in care o persoana percepe mancarea. Exista mai multe tipuri de astfel de tulburari, cateva exemple fiind bulimia, anorexia sau mancatul compulsiv, numit si sindromul binge-eating.

Persoanele care au o tulburare alimentara tind sa manance prea mult sau prea putin si devin excesiv de preocupate de felul in care arata si de greutatea pe care o au, punandu-si in pericol chiar viata. Din fericire, recuperarea este posibila, iar o parte importanta a tratamentului sunt sedintele de psihoterapie.

Tipuri eficiente de psihoterapie in tratamentul tulburarilor de alimentatie

Terapia cognitiv-comportamentala (TCC)

Scopul acestui tip de terapie este acela de a identifica tiparele de gandire si convingerile care contribuie la tulburarea de alimentatie a pacientului. Odata ce sunt identificate problemele, psihoterapeutul ii pune pacientului la dispozitie diferite strategii, menite sa il ajute sa gestioneze situatia.

Eficacitatea terapiei cognitiv-comportamentale merge dincolo de granitele tulburarilor de alimentatie si aduce imbunatatiri considerabile si in simptomatologia conexa, precum despresia si anxietatea.

Psihoterapie in Iasi | cabinet de psiholog in Iasi | PSYAA.ro

psihoterapie in Iasi

Terapia interpersonala

Eficienta psihoterapiei interpersonale este dovedita in lupta cu bulimia nervoasa si cu sindromul binge-eating. In acest tip de terapie, psihologul va explora tulburarea alimentara in contextul relatiilor sociale si interpersonale. Abordarea se poate concentra pe mai multe aspecte, in functie de situatia pacientului, precum:

  • conflicte de rol – acestea implica o discrepanta cu privire la asteptari, care apare intre pacient si persoanele importante din viata sa, cum ar fi partenerul de viata, parintii, prietenii sau chiar angajatorii;
  • deficite interpersonale – includ sentimente de izolare sau lipsa unei relatii stranse si pot face referire atat la partenerul de viata, cat si la prieteni sau familie;
  • durere cauzata de pierderi in viata personala – sentimente de profunda tristete, cauzate de decesul unei persoane dragi sau o despartire;
  • tranzitii – schimbari mari produse in stilul de viata, cum ar fi o mutare in alta tara, un job nou sau inceperea unei noi relatii.

Unde se poate cere ajutor?

A cere ajutor este un semn de asumare si curaj – un prim pas spre mai bine. La PSY AA Concept, un cabinet de psiholog in Iasi, cei care sufera din cauza unei tulburari alimentare pot gasi consilierea de care au nevoie. Programarile pot fi facute folosind datele de contact de pe PSYAA.ro.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Eficacitatea sedintelor de psihoterapie in tulburarile alimentare

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro