Economia zonei euro va crește într-un ritm mai accelerat

Categorie: Pe scurt

Banca Centrală Europeană (BCE) și-a îmbunătățit previziunile în ceea ce privește creșterea economică din zona euro în contextul în care observ deja semnele unei astfel de evoluții.

Conform BBC, instituția financiară centrală europeană se așteaptă ca economia din zona euro să aibă o evoluție pozitivă de 2,4% în acest an, în creștere față de 2,2% cât estimase într-o previziune anterioară. De asemenea, BCE și-a menținut la zero rata dobânzii și spune că programul de achiziție de active va scădea de la 60 de miliarde de euro, la 30 de miliarde de euro în luna ianuarie.

Președintele BCE, Mario Draghi spune: „Cu siguranță suntem mult mai încrezători acum decât eram în urmă cu cu două luni.”

Presiunea asupra BCE de a-și înăspri politicile s-a accentuat pe măsură ce economia din zona euro a intrat pe un trend ascendent.

Banca a îmbunătățit și previziunile de creștere a produsului inter brut pentru anul viitor la 2,3%, de la 1,8%, iar pentru 2019, la 1,9%, de la 1,7%.

BCE se așteaptă la o ușoară creștere a inflației în 2018, dar aceasta va rămâne sub țintă, respectiv sub 2%.

Foto: De la World Economic Forum – Flickr: Mario Draghi – World Economic Forum Annual Meeting 2012, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18185214


Alte articole

Adauga comentariu