Dulapuri baie – sfaturi pentru o baie practică și de bun gust

Categorie: Diverse

Procesul de amenajare al băii trebuie tratat cu maximă seriozitate și imaginație pentru a putea amenaja într-un mod practic și compact. Pentru buna desfășurare a activităților pe care le realizăm în interiorul băii este foarte important ca aceasta să ofere un nivel ridicat de funcționalitate. Acest lucru este posibil doar în cazul în care ținem cont de anumite sfaturi cu privire la modul în care trebuie amenajată baia.

Dulapul pentru baie este o piesă de mobilier esențială băii

Pentru ca o baie să fie practică și compactă sunt necesare printre altele dulapuri baie, chiuvetă baie, baterii baie, duș sau cadă etc. Acestea precum și celelalte obiecte aflate în cadrul unei băi trebuie să fie de cea mai bună calitate și trebuie să ofere un grad cât mai ridicat de utilitate. Dulapul pentru baie este o piesă de mobilier care nu trebuie să lipsească din cadrul unei băi pentru că acesta oferă posibilitatea de a depozita obiectele sanitare într-un mod plăcut și eficient. Pentru ca dulapurile pentru baie să se potrivească cât mai bine cu modul în care este amenajată baia trebuie respectate o serie de sfaturi, câteva dintre cele mai importante fiind următoarele:

 • Alege dulapuri pentru baie realizate din materiale rezistente. Este știut faptul că în interiorul băii este un nivel ridicat de umiditate motiv pentru care trebuie alese doar obiecte care pot rezista cu brio umidității. MDF-ul sau bambusul sunt două materiale care rezistă foarte bine umidității motiv pentru care dulapurile de baie realizate din aceste materiale sunt foarte apreciate.

 • Dulapul trebuie să se potrivească din punct de vedere al dimensiunilor cu locul în care urmează să fie amplasat. Pentru a putea respecta acest sfat este necesară stabilirea cu exactitate a locului în care urmează să fie amplasat dulapul. Locul acestuia nu mai poate fi schimbat pentru că există riscul de a nu se potrivi din punct de vedere al dimensiunilor cu locul în care urmează să fie amplasat.

 • Stilul dulapului trebuie să fie în concordanță cu stilul băii. Pentru ca o baie să fie amenajată într-un anumit stil, este necesar ca toate obiectele aflate în componența băii să fie în concordanță cu stilul băii. În momentul de față, de pe piața de specialitate pot fi achiziționate dulapuri pentru baie clasice, moderne, minimaliste, elegante etc. Varietatea de modele este foarte mare motiv pentru care trebuie să analizezi foarte bine oferta pentru a putea identifica cel mai bun model de dulap pentru baie.

 • Achiziționează un dulap pentru baie care oferă mult spațiu pentru depozitare. Pentru a putea avea o baie cât mai practică și cât mai ordonată este necesară utilizarea unor dulapuri pentru baie care oferă mult spațiu pentru depozitare. Cu toate că la prima vedere pare că nu sunt multe de depozitat într-o baie, este mult mai eficientă ideea achiziționării unor dulapuri spațioase.

 • Optează pentru achiziționarea unor dulapuri suspendate. Acest sfat este valabil mai ales în cazul în care dimensiunile băii nu sunt prea generoase. Pentru a putea economisi spațiu dar și pentru a putea crea o baie eficientă din toate punctele de vedere este recomandată achiziționarea dulapurilor pentru baie suspendate.

Sfaturi care trebuie respectate pentru a putea achiziționa o chiuvetă baie și baterie baie în vederea amenajării unei băi perfect funcționale

Pentru ca timpul petrecut în cadrul băii să fie cât mai scurt dar și pentru a putea realiza activitățile într-un mod relaxant este necesar ca o baie să fie practică și compactă. Chiuveta și bateria sunt două obiecte sanitare care dacă sunt alese în mod corespunzător contribuie la crearea unei băi compacte și practice. Pentru a putea alege cele mai potrivite chiuvete și baterii pentru baie trebuie respectate următoarele sfaturi:

 • Alege o chiuvetă realizată dintr-un material plăcut care face ca respectiva chiuvetă să fie utilizată pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Marmura, onixul sau travertinul sunt cele mai apreciate materiale pentru chiuvete de baie. Acestea oferă atât eleganță cât și durată de utilizare foarte mare.

 • Culoarea chiuvetei trebuie să se potrivească cu cea din interiorul băii. Pentru ca efectul vizual să fie cât mai plăcut este necesar să existe o concordanță din punct de vedere cromatic. Alege o culoare caldă, plăcută din punct de vedere vizual, care oferă o stare de liniște și relaxare.

 • Bateria trebuie să fie dintr-un material rezistent la umiditate. Ca și în cazul dulapului pentru baie, bateria pentru baie trebuie să fie realizată dintr-un material care să ofere o durată de utilizare cât mai mare.

 • Alege o baterie pentru baie care este ușor de utilizat. Achiziționând o astfel de baterie nu vei avea nervi ca urmare a modului în care se utilizează.

 • Design-ul trebuie să fie cât mai elegant pentru a contribui la crearea unui grad ridicat de eleganță în baie.

 • Optează pentru funcții de ultimă generație. În cazul în care dorești să te bucuri de confort sporit poți achiziționa o baterie pentru baie care este dotată cu opțiuni de ultimă generație.

 • Alege un tip de chiuvetă al cărui design se potrivește la perfecție cu design-ul întregii băi. În acest sens poți alege o chiuvetă cu piedestal, cu montare deasupra, îngropată în blat, semiîngropată etc.

Concluzii

Gradul de utilitate pe care îl oferă baia este cel mai important aspect care trebuie avut în vedere în momentul amenajării băii. Pentru a putea amenaja o baie compactă și practică trebuie analizate foarte bine toate obiectele care urmează să fie amplasate în baie. Acestea trebuie să se potrivească între ele din toate punctele de vedere și trebuie să fie cât mai ușor de utilizat. Dintre toate obiectele utilizate în procesul de amenajare a băii, dulapul pentru baie, chiuveta și bateria pentru baie sunt obiecte foarte importante motiv pentru care achiziționarea acestora trebuie realizată cu foarte mare atenție și cu respectarea anumitor sfaturi. O parte dintre sfaturile care trebuie respectate în procesul de achiziționare al dulapului pentru baie, a chiuvetei și a bateriei pentru baie sunt prezentate în cadrul acestui articol. Pentru a le putea pune în aplicare nu trebuie să ții cont de factorul financiar pentru că acesta te face să realizezi greșeli a căror reparație te va costa mult mai mult decât ai plăti pentru achiziționarea unor obiecte de cea mai bună calitate.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole