In Capitala exista in prezent 100.000 de persoane care si-ar putea permite cumpararea unei locuinte cu un pret cuprins intre 130.000 si 325.000 de euro, in conditiile in care bancile ar acorda credite cu un grad de indatorare de 35%, potrivit unui studiu realizat de UniCredit Tiriac Bank. "Am realizat acest studiu pornind de la o analiza a salariilor din Capitala, comparativ cu salariile inregistrate in alte orase din tara. Am delimitat mai multe categorii de persoane, in functie de venituri, si am ajuns la concluzia ca in Bucuresti sunt doar 100.000 de oameni care si-ar putea cumpara o locuinta, daca gradul de indatorare ar fi de 35%. In schimb, daca gradul de indatorare la creditele acordate de banci ar creste pana la 70%", atunci si numarul persoanelor aflate in posibilitatea de a-si cumpara o locuinta ar creste si el cu 30%", a declarat directorul departamentului de real estate finance corporate banking in cadrul UniCredit Tiriac Bank, Antonela Marchievici.
Ea mai spus ca persoanele care au un salariu cuprins intre 1.000 si 1.500 de euro isi pot permite sa cumpere o locuinta de 100.000 de euro. Persoanele cu salarii mai mari de 5.000 de euro si-ar putea achizitiona o locuinta cu un pret minim de 325.000 de euro.
Referitor la piata imobiliara romaneasca, reprezentanta UniCredit Tiriac Bank considera ca aceasta a avut o evolutie foarte rapida in ultimii ani, iar cresterea s-a datorat in primul rand imbunatatirii factorilor macroeconomici si anume cresterea salariilor nete, scaderea ratelor inflatiei si somajului. Totusi, Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana la livrarea locuintelor nou construite, cu o pondere de doua locuinte pe an livrate la 1.000 de locuitori. Aceasta pondere se va imbunatati in urmatorii patru ani, cand in Bucuresti se vor livra circa 27.000 de locuinte din proiectele rezidentiale identificate de UniCredit Tiriac Bank a fi sigur finalizate.
NewsIn
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro