Diferenţa dintre VPS SSD si VPS HDD

16 decembrie 2020

Companiile moderne încep să-și dea seama de importanța serviciilor de găzduire agile. A devenit evident că calitatea găzduirii va determina succesul mai multor parametri cruciali, cum ar fi SEO, reducerea ratei de respingere, reținerea clienților și, într-o anumită măsură, chiar și numărul vânzărilor. Având în vedere relevanța acestor factori în determinarea succesului oricărei afaceri, companiile au început să caute servicii de găzduire mai rapide și mai bune.

Au trecut vremurile în care companiile se bazau exclusiv pe opțiunile oferite de dezvoltatorii de site-uri web. Astăzi, companiile cercetează cele mai bune soluții posibile și evaluează ceea ce poate fi ideal pentru ele. În timp ce majoritatea companiilor au făcut deja trecerea de la Shared la VPS Hosting, firmele inteligente fac scufundări în continuare pentru a determina avantajele dintre SSD și HDD VPS Hosting. Dar, care este diferența dintre servere VPS SSD și VPS HDD și care este cea mai bună opțiune posibilă.

Mecanism

Înainte de a arunca o privire asupra diferenței dintre SSD și HDD, este vital să înțelegi mecanismul de lucru care stă la baza ambelor tehnologii. HDD-ul este o tehnologie veche de zeci de ani bazată pe mecanismul înregistrărilor de vinil. Unitatea HDD stochează datele în modele magnetice. Are un disc metalic subțire care se rotește la 7200 RPM pentru a înregistra și a citi datele. Fiecare driver este echipat cu senzori capabili să citească datele și să le trimită înapoi pe placa de bază.

Cu toate acestea, problema apare cu faptul că discul se va roti de aproximativ 3,8 miliarde de ori pe an, ducând la uzură și, eventual, la o anumită defecțiune mecanică. Pe de altă parte, SDD nu conține piese în mișcare. Stochează date pe cipuri de memorie flash interconectate. Poate fi văzut ca o versiune superioară și avansată a pen drive-urilor obișnuite. SSD folosește o memorie flash bazată pe NAND, făcându-l mai sigur chiar și atunci când dispozitivul este oprit.

Citește și: Ce este VPS-ul și când ai nevoile de el?

Viteza

Mecanismul de lucru joacă un rol semnificativ în dictarea rezultatului testelor de viteză SSD vs HDD. HDD-ul este echipat cu piese în mișcare care aduc viteze mai mici de citire și viteză de scriere în comparație cu SSD. SSD-ul cu memoria flash NAND este capabil să atingă viteze de citire și scriere substanțial ridicate. Latența de rotație în HDD duce la viteze mai mici în comparație cu SSD.

Este evident că serverele de găzduire care utilizează SSD vor oferi viteze mai mari decât furnizorii de servicii care utilizează stocarea HDD. Un site de încărcare mai rapid va da un impuls semnificativ SEO-ului tău și îți va îmbunătăți clasamentul pe Google. Algoritmii motorului de căutare acordă importanță timpului de încărcare a site-ului web în determinarea clasamentelor. Google și alte motoare de căutare recompensează site-urile web cu timp de încărcare mai rapid, deoarece oferă o experiență mai bună pentru clienți.

Un site web de încărcare mai rapidă oferă, de asemenea, o experiență mai bună pentru clienți, deoarece aceștia pot naviga fără întârziere și timp de așteptare. De asemenea, ai o fereastră îngustă pentru a atrage un client înainte ca acesta să decidă să treacă pe un alt site web. Găzduirea web cu SSD te asigură de faptul că, clientul tău va fi încântat să îți viziteze site-ul și să utilizeze produsul sau serviciile pe care le oferi.

 

 

 

 

 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro