Fascinatia fata de diamante nu este un fenomen modern. Istoria diamantului se impleteste cu istoria lumii. Plinius cel Batran, celebrul naturalist al Romei Antice a descris diamantul ca fiind ".. cel mai valoros nu numai dintre pietrele pretioase, ci dintre toate lucrurile din aceasta lume."
Unul dintre primele lucruri pe care majoritatea oamenilor le afla despre diamante este ca fiecare diamant este unic. Diamantele se gasesc in mai multe dimensiuni, forme si culori si cu o varietate de caracteristici interne si de suprafata.
Ce face insa ca diamantele sa fie atat de speciale? Diferite persoane au diferite raspunsuri la aceasta intrebare. Un cercetator s-ar putea referi la conditiile in care acestea s-au format in pamant, un economist ar putea spune ca raritatea lor este de vina, un iubitor de bijuterii insa ar putea da vina pe asocierea lor cu dragostea si frumusetea si acestia vor avea fiecare dreptate.
Diamantul este, de obicei aproximativ 99,95% carbon. Diamantul este singura gema alcatuita dintr-un singur element: carbonul. Procentul de 0.05% poate include unul sau mai multe oligoelemente, atomi care nu fac parte din compozitia chimica esentiala a unui diamant. Unele dintre acestea pot influenta culoarea sau forma diamantului.
Conditiile de formare, de asemenea, ajuta la determinarea identitatii unui mineral. Diamantele se formeaza in condiții extreme de temperatura si presiune care exista numai intr-un anumit interval de adancime sub scoarta Pamantului. Grafitul, ca si diamantul, contine doar carbon, dar procesul sau de formare este foarte diferit. Rezultatul este ca grafitul este atat de moale ca poti scrie cu el, in timp ce diamantul este atat de dur incat se poate zgaria doar cu un alt diamant.
Valoarea pietrelor pretioase se bazeaza pe o combinatie de caracteristici, numita factori de valoare.
Profesionistii in diamante utilizeaza un set special de patru factori de valoare pentru a descrie si clasifica diamantele: claritatea, culoarea, taietura si greutatea exprimata in carate. Acestea sunt cei mai cunoscuti patru factori. Atunci cand sunt utilizati impreuna, descriu calitatea diamantului finit, care este direct legata de valoarea sa.
Valoarea fiecarui diamant se bazeaza pe propria combinatie unica a celor patru factori. Adesea, un diamant are un factor de valoare, care iese in evidenta pentru ca este foarte rar, de exemplu, diamantele incolore sunt rare — cele mai multe diamante au nuante de galben sau maro. In concluzie, un diamant incolor are un rating de culoare mai mare decat un diamant care este usor colorat spre galben, in acest caz, un diamant incolor este mai rar si mai valoros decat celalalt.
“A Diamond is Forever” este unul dintre sloganurile de publicitate cele mai cunoscute din lume si poate avea sensuri diferite. Se poate referi la ispita mereu prezenta a diamantului sau la frumusetea de gheata a acestuia si, de asemenea, se poate referi la durabilitatea gemei.
Rare, pretioase, pentru totdeauna, bijuteriile cu diamante pot fi nepretuite pentru fiecare dintre noi.
Dorinta noastra este ca modelele Accent Bijuterii sa satisfaca cele mai rafinate si pretentioase gusturi.
Despre Comaccent
Datorita experientei de peste 23 de ani in domeniu, modelele „Accent Bijuterii” exceleaza nu doar prin design-ul deosebit ci si in privinta materialelor naturale folosite, prelucrate manual.
Modelele „Accent Bijuterii” se regasesc si in magazinul de la Piata Romana, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucuresti.
In acest moment, pe langa vanzarea bijuteriilor din aur si argint, magazinul nostru va ofera si servicii de reparatii bijuterii. De luni pana vineri un bijutier profesionist va sta la dispozitie.
Comaccent va ofera posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clientilor sau propriilor angajati, cu oferte speciale in functie de comanda Dumneavoastra.
» Preluat de pe LivePr.ro - Diamantul la Accent Bijuterii – piatra a iubirii eterne
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro