Dezavantaje in sistemele cu camere de supraveghere

17 iunie 2014

 Sisteme de supraveghere cu circuit de televiziune inchis (Sisteme CCTV). Acesta este considerata o inventie revoluÈ›ionara atunci când vine vorba de securitate. Datorită avantajelor de care beneficiezi atunci cand ai camere de supraveghere instalate, acestea au câÈ™tigat faima în cel mai scurt timp. Acestea sunt adesea folosite pentru scopuri de securitate in magazine, banci, case, etc. Mereu poti pastra un ochi vigilent in scopuri de securitate. Acestea sunt utilizate deasemenea si în È™coli pentru a urmări comportamentul studentilor. Aceste camere de supraveghere au nenumarate avantaje, dar asta nu înseamnă că sunt perfecte. Sistemele de supraveghere CCTV sau camere de supraveghere cu circuitt inchis este sistemul perfect pentru a pastra inregistrarile sigure, este format din mai multe camere de supraveghere si un inregistrator digital cu monitor. Sistemele existente sunt cu fir sau fara fir. Dar cu toate avantajele acestora exista. Mai jos va prezentam cele mai des intalnite

Limitari: Dezavantajele camereleor de supraveghere este ca acestea pot monitoriza doar o zona limitata. Infractorii pot vandaliza camere de supraveghere in diferite moduri, cum ar fi sa lipeasca guma sau sa pulverizeze vopsea pe obiectiv. Exista chiar posibilitatea de a schimba unghiul camerei de supraveghere. Criticate de publicul larg sunt de obicei lipsa de intimitate si costurile ridicate ale instalarii pentru uz personal.

Camere de supraveghere wireless – au nevoie de o anumita frecventa pentru a transmite semnalul wireless si a primii semnalul wireless. Alte produse wireless electrice pot interrfera cu semnalul acestor camere, cum ar fi aparatele de aer conditionat, iluminarea, telefoanele fara fir, etc care va afecteaza calitatea semnalului si deci calitatea imaginii a camere de supraveghere wireless. Astfel sistemele wireless au nevoie de experti in tehnologie fara fir pentru a identifica problemele de sistem si a le repara. Dar nici acestea nu sunt complet fara fir pentru ca au nevoie de alimentare electrica.

Sistemele cu fir – Camere de supraveghere cu fir au dezavantajul de a fi fixat la o anumită zonă, ceea ce inseamna ca camerele de supraveghere nu isi prea pot schimba locatia. Instalarea si cablarea este o sarcina dificila care cere ajutorul profesionistilor.

Hackerii – Valoarea informatiilor inregistrate pe camere de supraveghere a crescut, astfel ducand la un risc mai mare de hacking. Hackeri intra in retelele CCTV prin internet conducand la probleme de confidentilitate, cum ar fi imagini surprinse de camere de supraveghere a oamenilor dezbracati distribuite pe internet. Nu este posibil sa ne protejam complet datorita multitudinii de sisteme de securitate publica care pot fi accesate de hackeri. Daca sistemul este conectat la o retea hackerii pot intra in sistemul virtual al locatiei de oriunde din lume.

Sa presupunem ca exista camere de supraveghere video langa un bancomat. Deci daca un hacker va sparge reteaua acestei camere va obtine cu usurinta codul pin si orice alte informatii despre un client sau utilizator ATM. Un alt dezavantaj al CCTV este ca nu toata lumea isi poate permite. In ciuda acestor dezavantaje sistemele cu camere de supraveghere sunt tot mai populare si bineinteles ca in viitor se vor dezvolta si vor incerca sa combata problemele generice legate de camere de supraveghere. Instalarea lor este o cheltuiala pe care o dai o singura data, in loc sa angajezi mai multi oameni intr-o firma de paza si protectie ve-ti avea o consola pentru a monitoriza mai multe locatii in acelasi timp, deci reducerea costurilor fortei de munca cu acelasi nivel de paza si protectie.

» Preluat de pe LivePr.ro - Dezavantaje in sistemele cu camere de supraveghere

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro