Inventatorul butonului „like” din reteaua Facebook a declarat ca nu a creat si o optiune opusa deoarece a luat in calcul consecintele „neplacute” ale acestui lucru.
Desi mii de utilizatori au inregistrat cereri in acest sens, semnand chiar si numeroase petitii, se pare ca optiunea care arata faptul ca utilizatorul nu apreciaza continutul respectiv este doar un mit.
Bret Taylor, fostul director tehnic al Facebook, a declarat ca introducerea acestui buton a fost adusa in discutie in timpul crearii optiunii „like”. Cu toate acestea, potentialele efecte negative au fost considerate prea mari si s-a renuntat la idee.
Conform spuselor lui Taylor, butonul „like” a fost introdus pentru ca utilizatorii sa poata aprecia fotografiile, statusurile etc. ale unei persoane, fara a mai scrie un comentariu. „Am observat ca foarte multe comentarii contineau un singur cuvant, «tare» sau «wow», asa ca ne-am gandit ca ar fi mai usor ca oamenii sa poata exprima acest lucru doar printr-un simplu click”.
In schimb, comentariile negative sunt mult mai greu de redactat, iar acest lucru il determina de cele mai multe ori pe utilizator sa renunte la a le mai scrie. Butonul „dislike” ar fi facilitat substantial exprimarea opiniilor discordante, un lucru nedorit de oficialii Facebook. De aceea, Bret Taylor a afirmat ca nu se va introduce aceasta optiune, in incercarea de a reduce cat de mult posibil manifestarea sentimentelor negative in randul utilizatorilor retelei sociale.
Sursa: The Independent
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro