De la ce vârstă poți să începi să te epilezi?

23 august 2021

Pubertatea este o etapă destul de dificilă în viața noastră, când suntem de-a dreptul copleșiți de schimbările prin care trece organismul nostru. Printre acestea se află și creșterea părului pe anumite porțiuni ale corpului, motiv de multe complexe pentru preadolescenți și chiar adolescenți. Fetele, în special, sunt cele mai deranjate de acest aspect, și de aceea vor să scape cât mai repede de părul nedorit de la suprafața corpului. Cu o singură excepție, podoaba capilară, dar despre aceasta ne vom ocupa altă dată. Acum vom discuta, pe scurt, despre epilarea tinerelor fete. De la ce vârstă pot acestea să înceapă să se epileze și cum poți tu, ca mamă, să o ajuți în aceste momente.

Pilozitatea este perfect normală

Chiar dacă este privită ca un adevărat ”bau-bau”, pilozitatea este perfect normală, nu este semn de boală sau că vei arăta ca o maimuță la maturitate dacă părul de la axilă a început să îți crească de la 10 ani, în timp ce colegele tale par că nu au niciun fir! Jena este doar din punct de vedere estetic, dar din fericire, în prezent există suficiente metode de a scăpa de părul în exces, mai ales că în așa fel ai o mai bună igienă corporală.

Fii alături de ea

Dacă observi că pe fiica ta o deranjează părul în exces, este timpul să nu mai amâni și să treceți amândouă printr-o ședință de epilat. Tu, ca adult, folosești deja ceara epilat, dar oare nu este o metodă prea brutală pentru fiica ta? Fii alături de ea, pentru că în caz contrar va apela la ajutorul unei prietene sau va încerca să rezolve singură situația, ceea ce înseamnă multe greșeli, dar și multe iritații sau afecțiuni cutanate după.

Unde are loc prima ședință de epilare: acasă sau la salon?

Nu există un răspuns bine definit la această întrebare. Depinde de foarte mulți factori, printre care se află și dorințele fetei, dar și bugetul disponibil. Dacă este mai timidă, cu siguranță va prefera intimitatea căminului. Dar, cu toate acestea, apelarea la un salon de cosmetică îi va face mare plăcere, deoarece va avea parte de tratamentul aplicat unui adult, și toți adolescenții abia așteaptă să fie maturi.

Care este cea mai bună metodă?

Recomandarea specialiștilor este ca pentru a se evita iritațiile și alte neplăceri cutanate, îndepărtarea părului în exces nu trebuie făcută cu lama. Învață-ți fiica să înțeleagă că această metodă nu este una potrivită pe termen lung, ci cel mult în caz de urgență. Și nu orice ieșire în oraș reprezintă o stare de alertă, da? Prin urmare, începeți ușor, eventual cu o cremă depilatoare pentru piele sensibilă. Nu uita să faci testul de alergii, dar și să respecți cu strictețe instrucțiunile trecute pe ambalajul produsului. Vei elimina din start multe neplăceri dacă alegi să procedezi așa.

Pe măsurile ce trece timpul puteți trece și la epilarea cu ceară, fie că este vorba de cea tradițională, ceara perlata sau oricare alta. Eventual, înainte de această metodă, o poți încerca și pe cea care presupune și benzile depilatoare, mult mai blânde cu pielea, sau poate pasta de zahăr este cea mai bună procedură pentru ea, dar și pentru tine. Împreună decideți!

Îngrijirea pielii după epilare

Pentru a-ți ajuta fiica pe termen lung, învaț-o și despre ritualul de îngrijire al pielii după epilare. Indiferent de ce metodă alegeți pentru a elimina părul de pe suprafața corpului, este nevoie ca după ce ședința s-a încheiat să fie aplicată o loțiune calmantă și hidratantă, sau un ulei cu același efect. Nu uita și de recomandarea de a nu merge la plajă sau la piscină imediat după epilare!

 

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro