De ce sa alegi extensia .store pentru pachetul de gazduire domeniu?

28 septembrie 2021

Extensia .store a fost lansata in anul 2016, fiind apreciata inca de pe atunci de catre multi proprietari de afaceri. In prezent, exista aproape 500.000 de branduri pe serverele de gazduire domeniu cu un nume de acest tip. Daca te gandesti sa deschizi primul tau magazin online, poti opta pentru aceeasi alternativa. Iata ce trebuie sa stii!

De ce este important sa ai un nume memorabil pentru magazin?

Dupa cum ai ghicit deja, cele mai bune denumiri sunt cele scurte. In cazul in care vrei sa utilizezi niste termeni generici, sunt sanse mari insa ca toate domeniile sa fie deja cumparate. Acest lucru se intampla in special la extensia .ro si cea .com. Adaugarea unor cifre nu este mereu o solutie si probabil nu-ti doresti nici sa folosesti cratima sau sa creezi un nume lung. De aceea, varianta .store ar putea fi optiunea ideala pentru a rezolva problema. In Romania, majoritatea denumirilor pentru aceeasi extensie sunt valabile. Pretul de achizitie este unul minor in comparatie cu beneficiile obtinute.

Cat de utila este extensia .store in procesul de branding?

TLD-urile care fac referire la tari nu ofera indicatii despre ce fel de continut este disponibil pe serverul de gazduire domeniu. Asadar, unii utilizatori vor ocoli site-ul tau din acelasi motiv. Pe de alta parte, este clar faptul ca un site .store reprezinta un magazin cu produse sau servicii ce pot fi achizitionate. Daca detii un brand international, acelasi cuvant este cautat in nenumarate sesiuni pe Google. Acest lucru te ajuta sa obtii mai multi vizitatori care au intentia de a face cumparaturi si vei putea filtra traficul nefolositor de cel calitativ.

Domeniile din aceeasi categorie pot reprezenta un aspect important pentru brand awareness. Cei care activeaza in eCommerce stiu asta, iar unii decid chiar sa cumpere o extensie de acest tip si sa o separe de cea oficiala. Spre exemplu, site-ul emirates.store este pentru vanzari, dar pentru corporatie a ramas emirates.com. O extensie de acest tip in serviciul de gazduire domeniu poate fi utila si pentru a vinde produse fanilor, daca ai un blog sau un canal de Youtube si vrei sa-ti suplimentezi veniturile.

Cum te ajuta extensia .store in etapa de promovare?

In primul rand, le poti castiga mai usor increderea celorlalti. Aceasta extensie este utila atat atunci cand vrei sa ai parte de lead-uri noi, cat si in momentele in care vei cauta un furnizor sau parteneri. In plus, beneficiezi de o adresa de email personalizata in planul de gazduire domeniu. Aceasta te ajuta sa transmiti profesionalism, reusind sa creezi o impresie mai buna decat cu un cont de Gmail.

Un alt avantaj consta in faptul ca obtii link-uri de calitate. Atunci cand Google analizeaza recomandarile, primul lucru pe care-l face este sa citeasca textul ancora. Daca ai un magazin eCommerce, de tipul lifestyle.store, este clar faptul ca vei fi adesea recomandat sub forma „lifestylestore”, si nu doar „lifestyle”. Astfel, robotii vor putea determina mai usor scopul paginii principale si vor sti ce fel de vizitatori sa-ti aduca.

Cat costa aceasta extensie?

Un domeniu .store este util pentru procesul de branding si iti permite sa obtii trafic de calitate intr-un mod mai simplu. Pe www.thc.ro poti achizitiona unul incepand de la 51,71€. Pretul de reinnoire este de 32,01€. Alege un pachet de gazduire domeniu si beneficiezi de certificat SSL si backup automat pentru website la doar 0,95€/ luna!

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro