De ce nu se vor realiza proiectele imobiliare in Romania?

26 februarie 2008

Majoritatea proiectelor imobiliare din Romania ar putea fi finalizate cu intarziere, iar unele nu vor fi realizate, din cauza dificultatilor cu care se confrunta dezvoltatorii in gasirea firmelor de constructii si asigurarea utilitatilor, afirma specialistii imobiliari si nu numai. Cei mai multi dezvoltatori se plang de modul in care lucreaza autoritatile romane dar si de slabul interes al constructorilor.

"Intr-o tara normala, dezvoltatorii au probleme cu gasirea cumparatorilor si a chiriasilor si pentru identificarea celor mai bune terenuri. In Romania nu sunt probleme cu gasirea clientilor, terenuri exista, pentru ca nu este situatia din Cehia unde nu au fost fabrici in oras care sa fie relocate, problema este sa gasesti contractor general si sa asiguri infrastructura necesara proiectelor", declara directorul executiv pentru Romania al AFI Europe.

Ce probleme au dezvoltatorii si care vor fi repercursiunile:

Acesta a povestit experienta companiei in Romania: prima problema -au incercat timp de sase luni sa gaseasca contractor general pentru unul dintre proiectele pe care compania le dezvolta in Bucuresti. Apoi au intampinat probleme cu utilitatile - un alt proiect a fost nevoit sa-l conecteze la sistemul national de electricitate la o distanta de patru kilometri distanta, ceea ce a presupus investitii de patru milioane de euro. Proiectele mai sunt ingreunate si intarziate si de autoritatile locale, care elibereaza foarte greu autorizatiile necesare.

"Dorim sa construim un drum de acces, pentru un alt proiect, pe banii nostri. Nu cerem niciun ban de la autoritati, dar dorim o autorizatie pentru a ne cheltui banii", a punctat reprezentantul AFI Europe.

In opinia sa, cu aceste probleme se vor confrunta toate proiectele imobiliare, astfel incat vor fi intarzieri la livrarea proiectelor, iar altele nu vor fi construite.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro