De ce furtunul de silicon este mai bun decat cel de cauciuc?

Categorie: Pe scurt

Furtunul de silicon se utilizeaza fara presiune pentru transferul lichidelor alimentare sau a solutiilor apoase. Siliconul din compozitie suporta cicluri repetate de sterilizare, fiind un material rezistent atat la temperaturi joase cat si ridicate.

Datorita proprietatilor lor specifice au o gama larga de aplicatii. Acestea sunt utilizate cu succes in industria farmaceutica, medicala, cosmetica si alimentara. Furtunul de silicon este considerat adesea superior celui de cauciuc, datorita beneficiilor pe care le ofera.

Flexibilitate si rezistenta

Un furtun siliconic beneficiaza de flexibilitate superioara in comparatie cu cauciucul. Aceasta flexibilitate se mentine pe intreaga durata de viata a furtunului de silicon spre deosebire de cel de cauciuc. In acest fel, este redus riscul ca acest fel de furtun sa se crape, sa plesneasca, sa se intareasca sau sa putrezeasca.

Durata de viata

Furtunul siliconic are o durata de viata lunga, in sensul in care daca este utilizat corect, nu este nevoie sa il schimbati. Fiind de o rezistenta mare, cu greu se poate strica, iar acest fapt extinde durata de folosire a acestuia.

Intervalul temperaturii de functionare

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii aleg sa foloseasca un furtun de acest fel este tocmai faptul ca poate functiona cu o varietate de temperaturi. Furtunurile de acest fel sunt capabile sa transporte lichide la temperaturi atat ridicate, cat si scazute. Acestea nu se modifica in functie de presiunea lichidului.

Mai putin zgomot

Siliconul are capacitatea de a atenua sunetele si vibratiile care survin folosirii acestuia, pastrand un mediu de luru linistit. Cauciucul, pe de alta parte poate fi o sursa de zgomot, mai ales atunci cand este prins de sursa de lichid.

Arata mai bine

Unul dintre cele mai evidente beneficii pe care furtunul siliconic le ofera, este cel estetic. Acestea arata mult mai bine decat cele negre, de cauciuc si aducand un aspect modern. Daca doriti sa achizitionati un furtun de silicon de calitate, apelati cu incredere la Bartrom.ro lider national in industria echipamentor si ustensilelor de pneumatica si control fluide.

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole

Adauga comentariu