Dacia si Skoda – au inregistrat cele mai bune vanzari in Europa in 2014

Categorie: Afaceri

Vanzarile de autoturisme din Uniunea Europeana a crescut in 2014, pentru prima data in ultimii sase ani, potrivit asociatiei ACEA. Vanzarile au crescut cu 5,7% , ajutate fiind de programele de eliminare a guvernului si comenzile en-gros de la companii. A avut loc de asemenea o schimbare la nivelul vanzarilor in ceea ce priveste preferinta pentru braduri mai ieftine, astfel incat Dacia si Skoda au inregistrat cele mai mari cresteri de vanzari.

In Spania si in Marea Britanie s-a inregistrat un salt al vanzarilor in anul 2014, cu 18% si respectiv 9,3%. Potrivit ACEA, in decembrie vanzarile au crescut cu 4,7%, fiind a saisprezecea luna de crestere consecutiva.

Cu toate acestea, industria ramane precauta cu privire la cresterea din acest an, avand in vedere ca multe facilitati fiscale s-au incheiat. Carlos Ghosn, directorul executiv al Nissan-Renault, a declarat in aceasta saptamana, la Detroit Motor Show ca se asteapta o crestere mai lenta cu 1, 2% in acest an.Peter Fuss, un analist auto la nivel de grup de servicii de afaceri E & Y, a declarat intr-o nota de cercetare, vineri, ca se asteapta in 2015 o crestere cu aproximativ 3% mai mare fata de anul trecut.

El a spus: “Noi ramanem circumspecti fata de capacitatea vanzarile de automobile noi de a reveni la nivelul de dinaintea crizei pana la sfarsitul acestui deceniu”.

Sursa: BBC


Alte articole