Cutii automate – beneficii !

7 martie 2023

 

 

Ce beneficii ofera cutia automata?

  1. Confortul
    Cutia automată nu numai că îţi permite să ţii ambele mâini pe volan pentru un control mai bun, dar face ca experienţa şoferului în spatele volanului să fie mai confortabilă, mai plăcută şi mai rafinată.
  2. Utilizarea uşoară în funcţionare
    O cutie automată este uşor de folosit chiar şi pentru începători. Pentru utilizarea ei nu este nevoie decât să treci schimbătorul de viteze în poziţia D şi ai plecat la drum.
  3. Faciliteaza plecarea din rampă
    Maşinile dotate cu transmisie automată îţi permit să pleci din rampă fără ca motorul să se oprească, cum se întâmplă, de obicei, la cele manuale.
  4. Nu se opreşte motorul la pornirea de pe loc
    Asemeni ca la punctual 3, nu este nevoie să ai o anumită experienţă în spatele volanului pentru a pleca lin de la semafor şi fără a ajunge în situaţia penibilă de a opri motorul şi a fi claxonat de ceilalţi participanţi din trafic mai grăbiţi.
  5. Consum redus (valabil pentru cutiile cu dublu ambreiaj)
    În ziua de azi, cutiile automate au ajuns atât de performante încât să aibă un consum foarte apropiat sau chiar egal cu cel al cutiilor manuale.

 

Maşinile cu cutie de viteze automată sunt din ce în ce mai căutate pe piaţa din România.

Preferate la început de femei pentru uşurinţa la condus, DSG-urile (Direct Shift Gearbox) au ajuns să fie căutate şi de către bărbaţi, mai ales pentru confortul oferit în timpul condusului.

O maşina cu cutie automată este mai economă şi se potriveşte perfect într-un oraş cu trafic aglomerat.

Este mult mai uşor de condus asigurând un confort sporit şoferului, mai multă lejeritate la condus şi un plus de siguranţă în trafic.

Cutia automată este ideală pentru cei cu probleme la picioare, ajută la urcarea în rampă si nu implică riscul de oprire bruscă a motorului.

Va prezentam simbolurile de pe cutia de viteze automată şi cum este mai indicat să le folosim:

P – Park

R – Marsarier

D – Drive

N – Neutral

În primul rând este indicat să oprim şi să parcăm maşina astfel: cu piciorul pe frână reducem viteza maşinii, după care tragem frăna de mână, punem cutia de viteză în poziţia P şi apoi scoatem cheia din contact sau oprim motorul de la butonul Start în cazul modelelor keyless.

Să nu uităm nici faptul că o maşina cu cutie de viteze automată nu are decât 2 pedale: frâna (în stânga) şi acceleraţia (în dreapta). Deci nu va fi nevoie să apăsăm nicio pedală pentru a schimba poziţia cutiei de viteze (decât atunci când vrem să oprim maşina).

Desigur, atunci când vrem să dăm cu spatele vom căuta poziţia R de pe cutia automată.

Pasul următor pentru a porni la drum cu maşina este să mutăm pe poziţia D afişată pe maneta cutiei de viteze automată. Maşina va porni încet şi va prinde viteză cu ajutorul pedalei de acceleraţie.

Este foarte important de reţinut faptul că trecerea din poziţia R către D se face întotdeauna de pe loc, cu maşina complet oprită, altfel forţăm piesele interne ale cutiei de viteze.

Specialiştii auto recomandă de asemenea, ca la semafor sau când ştim că trebuie să aşteptăm mai mult, să scoatem maşina de pe pe poziţia D în N, dacă maşina nu este în pantă şi nu este nevoie să stăm cu piciorul pe frână.

 


Preluat de pe www.livepr.ro - Cutii automate – beneficii !

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro