Cursuri pentru joburi europene

21 august 2006

Seminarul Rezidential "Pregatirea pentru concursurile si oportunitatile de angajare in structurile europene" se va desfasura in data de 8-9 septembrie 2006, la Hotel President din Mangalia. Evenimentul este organizat de Euroconcurs.ro in parteneriat cu Active Idea Resources si are ca scop pregatirea pentru competitie cu Philip Gaskell, trainer pentru angajatii acestor institutii. Philip Gaskell ofera un inalt grad de informare asupra oportunitatilor de angajare in organizatiile europene, prin prezentari urmate de sesiuni de intrebari si raspunsuri.

Pana in prezent si-au confirmat participarea functionari publici din administratia nationala, euroconsilieri, membri ai unor ONG si alte persoane direct interesate de a se informa despre accesul la un job in structurile administrative ale UE. Prima motivatie a parcurgerii unui astfel de seminar este cea fianciara, releva un sondaj de opinie realizat la seminariile anterioare. Salariul pentru posturile la care se cer studii medii (de exemplu pentru activitati de secretariat) incepe de la 2.393 euro, iar pentru locurile ce necesita studii superioare, remuneratia porneste de la 3.921 euro. In imediata apropiere, se afla posibilitatea de a locui intr-unul din marile orase europene (Bruxelles, Paris, Berlin). Perspectiva reala a unei cariere internationale, reprezinta a treia determinanta motivationala.

In cadrul seminarului de la Mangalia sunt incluse ore de pregatire intensiva pentru probele de abilitati verbale si numerice. Astfel, participantii invata prin exercitii cum sa aleaga raspunsul corect la o intrebare in mai putin de un minut. Pregatirea pentru concurs include si componenta psihologica necesara abordarii eficiente a examenului. Intr-o sesiune interactiva vor fi prezentate aspecte importante ale comunicarii non-verbale, a carei valoare practica se concretizeaza in interviul sustinut de candidati.

Philip Gaskell a derulat cu succes seminarii de pregatire pentru Verbal and Numerical Reasoning, Writing Skills si cunostinte despre UE pentru angajatii Uniunii Europene, in ultimii trei ani. Aceste cursuri au fost organizate de catre sindicatul Uniunii Europene, Renouveau & Democratie. In plus, el preda cursuri de engleza de afaceri pentru numeroase organizatii in Bruxelles si in imprejurimi. Are 30 de ani de experienta de predare, atat in Anglia, cat si in Belgia, unde locuieste din 1991. „Modulul de cunostinte despre Uniunea Europeana isi propune sa iti spuna de ce ai nevoie, unde poti gasi informatia si cum o poti organiza. Rationamentul verbal si numeric, tipurile de intrebari, strategii si scurtaturi, managementul timpului si dezvoltarea increderii in sine sunt alte teme abordate. Pentru proba de scris, accentul se pune pe importanta structurarii, unde sa gasesti informatia, cum sa te pregatesti si sa te organizezi precum si tehnici de organizare in timpul competitiei" a spus domnul Gaskell. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.euroconcurs.ro.

Nicoleta Margineanu
[email protected]

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro