Cursuri gratuite pentru fermieri

12 aprilie 2007

Circa 600 de fermieri vor invata, in perioada mai-octombrie, metode de protejare a mediului si mentinere a peisajului rural in agricultura, prin cursuri gratuite cu o durata de cinci zile, finantate din fonduri UE si de la bugetul Ministerul Agriculturii, prin programul SAPARD. Cursurile vor cuprinde informatii despre agricultura ecologica, metode de combatere a eroziunii solului si de protectie a mediului conform codului bunelor practici agricole (set de reguli pe care fermierii trebuie sa le respecte pentru a beneficia de plata unica pe suprafata acordata din fonduri UE - n.r.).

Totodata, agricultorii vor fi instruiti in domeniul legislatiei din sectorul productiei ecologice, al tehnologiilor de obtinere a produselor de acest tip sau metode de conservare a biodiversitatii prin practici agricole traditionale, potrivit unui comunicat al organizatorilor proiectului.

Cursurile vor dura cinci zile si vor fi grupate in functie de domeniu - biodiversitate ( Sibiu, Mures, Brasov, Maramures, Suceava, Covasna, Buzau, Mehedinti, Hunedoara), agricultura ecologica (Mures, Arad, Maramures, Suceava, Cluj, Calarasi, Giurgiu, Brasov, Sibiu) si protectia solului (Vaslui, Buzau, Vrancea, Timis, Arad).

Participantii pot fi si reprezentanti ai asociatiilor si ONG-urilor pentru agricultura ecologica, ai diferitelor centre de instruire si invatamant din sectorul agricol.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro