Curatarea eficienta a bijuteriilor

Categorie: Comunicate de presa

Chiar si cele mai frumoase bijuterii pot deveni uneori plictisitoare, murdare si lipsite de stil. Vestea buna este ca exista o rezolvare rapida a acestei probleme si anume, curatarea bijuteriilor! Curatarea bijuteriilor o data la cateva saptamani este un pas important spre mentinerea unui aspect frumos. Fara curatare regulata, acestea ar putea incepe sa-si piarda stralucirea. Pentru a curata bijuteriile in mod eficient este necesar sa urmati cativa pasi simpli.

Alegeti produsul potrivit de curatare pe baza tipului de metal si de piatra. Nu toate bijuteriile vechi trebuie tratate in mod egal atunci cand vine vorba de curatare. Exista proceduri diferite care ar trebui urmate pe baza tipului de metal si a tipului de pietre. Compozitia chimica a diferitelor metale variaza, astfel incat efectul anumitor solutii ar putea produce daune. De exemplu, aurul si-ar putea schimba culoarea intr-una mai intunecta, iar pentru a remedia acest lucru, il puteti curata cu o solutie care contine amoniac si multa apa. Uneori chiar si ceva simplu ca detergentul de vase poate avea efecte uimitoare.

Inainte de a utiliza orice solutie de curatare, asigurati-va ca ati indepartat praful de pe bijuterie. Este important sa faceti acest lucru pentru ca nu doriti, cu siguranta, ca aceste particule minuscule sa zgarie suprafata bijuteriei. Uneori, praful sau resturile nu pot fi vazute cu ochiul liber, deci ar putea fi util sa folositi o lupa.

Odata ce ati gasit solutia potrivita si ati indepartat impuritatile de pe bijuterie, este timpul pentru curatare. Aplicati solutia pe o carpa moale si frecati usor pentru a curata eficient. In functie de solutie, puteti inmuna piesa o vreme, apoi doar sa o uscati si lustruiti.

Uscarea bijuteriilor este unul dintre cei mai importanti pasi pe care  nu trebuie sa-l scapati din vedere. Umiditatea este cel mai rau lucru care s-ar putea intampla unei bijuterii vechi. Fie o lasati la scurs, fie o stergeti cu un servet absorbant, important e sa fie uscata eficient.

Un ultim pas inainte de a termina procesul este acela de a lustrui bijuteria cu o carpa speciala. Aceasta carpa poate fi cumparata din magazinele de accesorii pentru bijuterii si este foarte utila pentru a da stralucire pretioasei bijuterii.

Amanet de antichitati din Bucuresti | hqz.ro

Dupa acest pas, bijuteria este gata de a fi purtata sau, de ce nu, vanduta. Cumpar antichitati, bijuterii sau mobilier vechi intr-un amanet de antichitati din Bucuresti. Accesati http://hqz.ro/ si veti gasi detalii care s-ar putea sa va fie de folos daca doriti sa vindeti obiecte vechi si pretioase!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Curatarea eficienta a bijuteriilor


Alte articole

Adauga comentariu