Cum se pot transforma jocurile în aer liber şi în parc în urgențe stomatologice copii?

30 octombrie 2020

Jocurile copiilor în parc, în aer liber sau în interior pot duce la consecinţe grave din cauza neatenţiei şi a accidentelor care se întâmplă destul de des. Din aceste accidente poate rezulta chiar şi pierderea unui dinte permanent, situaţie care necesită servicii de urgente stomatologice copii. Primul ajutor îl acorda părintele, ulterior medicul pedodont specialist. Sunt situaţii în care dintele permanent pierdut la joacă poate fi salvat de medicul dentist.

Ce trebuie făcut în cazul în care copilul şi-a pierdut un dinte permanent?

În stuația în care copilul şi-a pierdut dintele la locul de joacă în urma accidentarii, medicii specializaţi în astfel de urgente stomatologice sfătuiesc părinţii să urmeze următorii paşi:

  • să spele dintele cu ser fiziologic sau apă curată numai dacă este acoperit de pământ sau de praf;
  • să nu cureţe şi nici să frece dintele, chiar dacă este acoperit de sânge, nici cu periuţa de dinţi, nici cu un şerveţel curat;
  • să păstreze dintele în mediu umed, adică în ser fiziologic, în soluţie de apă cu sare sau în lapte;
  • să nu învelească dintele în şerveţele şi să nu îl usuce;
  • să transporte copilul de urgenţă la medicul dentist pentru a rezolva situaţia.

Citește și: Măseaua de minte: Detalii despre simptome, tratament și extracție

Ce se întâmplă dacă părintele al cărui copil şi-a pierdut un dinte la joacă nu se prezintă la medic de urgenţă?

În cazul în care copilul nu este adus în timp util la clinica de urgențe stomatologice, pot apărea complicaţii după reinserarea dintelui în zona din care a ieşit. În primul rând, se poate întâmpla că nervul să moară şi infecţia să se răspândească la vârful rădăcinii.

În al doilea rând, este posibil ca organismul să respingă dintele după câteva ore sau zile, acest lucru manifestându-se prin scurtarea rădăcinii dintelui în mod treptat. De asemenea, pacienții trebuie să se prezinte la medicul dentist în primele 60-120 de minute de la traumatism, deoarece dintele are un prognostic mai bun de a fi salvat. De aceea, fracturile dentare la copii reprezintă un accident care necesită de urgenţă prezentarea la medic, orice întârziere sau amânare sporind riscurile agravării.

Abcesul dentar – o altă urgenţă stomatologică la copii

Abcesul dentar reprezintă o altă urgenţă stomatologică cu care se prezintă copiii însoţiţi de părinţi în cabinetele stomatologice din Bucureşti şi nu numai. Abcesul dentar este o infecţie în organism, localizat în cavitatea bucală, care apare atunci când dintele deja are rădăcina resorbita, umflatura fiind locală sau cuprinzând chiar o parte din obraz spre exterior.

Părinţii trebuie să se prezinte de urgenţă cu copiii la medicul dentist pentru ca drenajul puroiului sa aibă loc în mod profesional, fără a încerca acasă diferite metode cu spălaturi cu apă oxigenată şi spargerea sau înţeparea gingiei. Orice încercare de a trata afecțiunea acasă poate înrăutăți situația, așa că deplasarea la medic trebuie efectuată în regim de urgență.

 

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Cum se pot transforma jocurile în aer liber şi în parc în urgențe stomatologice copii?

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro