Cum se folosesc corect carjele?

Categorie: Comunicate de presa

Pentru persoanele care au suferit de curand un traumatism la unul din membrele inferioare sau o procedura chirurgicala, cu siguranta medicul le-a recomandat folosirea unor carje pentru a se putea deplasa fara a calca pe membrul afectat. Carjele sunt dispozitive de mers ajutatoare create pentru persoanele care au probleme de mobilitate, deoarece sustin echilibrul in mers daca un singur picior este afectat. Carjele sunt foarte usoare, fiind simple de utilizat si foarte rezistente la uzura pentru ca sunt confectionate din materiale de ultima generatie.

Ce beneficii ofera carjele persoanelor in cauza? Folosirea carjelor imbunatateste independenta pacientului, acesta poate mult mai usor sa se deplaseze si sa isi efectueze activitatile zilnice fara a avea nevoie de sustinere din partea altei persoane. Carjele imbunatatesc echilibrul si stabilitatea, ofera sprijn la mers deficitar sau conditie fizica precara, ajuta la descarcarea de greutate a unui membru inferior in perioada postoperatorie.

Recuperarea mersului este foarte important pentru reintegrarea in societate, de aceea este indicata folosirea unor dispozitive de mers dupa o procedura chirurgicala, in urma unui traumatism sau cand medicul interzice folosirea membrului afectat.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Cum se folosesc corect carjele?


Alte articole