Cum să-ți decorezi terasa pe timpul iernii: idei practice și utile

Categorie: Diverse

Terasa casei tale este mai importantă decât crezi. Este un spațiu în aer liber de care te bucuri din plin pe timpul verii. De cele mai multe ori, vremea rece pe timpul iernii poate fi un factor pentru care nu mai petreci timpul pe terasă.

În cazul în care dorești să investești în locul pe care îl ai, și dorești să petreci și mai mult timp în aer liber, există mai multe opțiuni pe care le ai la dispoziție. Chiar dacă este vorba de terasa de acasă, sau despre terasa restaurantului tău, iată câteva idei de amenajare a spațiului de care dispui, pe timpul iernii:

  1. Asigură o sursă de căldură pentru terasa ta

Primul lucru de care trebuie să te ocupi în cazul în care dorești să te folosești de terasă pe timpul iernii este, simplu, căldura. Cu un incalzitor terasa, situația este pe jumătate rezolvată. Poți să plasezi încălzitorul lângă masa la care îți servești cafeaua, iar în cazul în care îți amenajezi terasa restaurantului, poți amplasa una la fiecare masă, sau câte una la două mese, în funcție de spațiul, amenajare și buget disponibil.

Pentru un timp de calitate petrecut pe terasă, primul lucru care trebuie implementat este un încălzitor, care te poate face să uiți de vremea rece din preajma sărbătorilor.

  1. Mobilierul ales trebuie să fie rezistent

Dacă alegi să investești în amenajarea terasei tale, trebuie să iei în calcul faptul că schimbările de climă vor afecta mesele, scaunele și alte piese de mobilier pe care alegi să le folosești. De aceea, orientează-te către un mobilier rezistent, care nu se degradează atât de ușor după ploaie, zăpadă, vânt etc. Încearcă să îți faci un plan, pentru a potrivi întregul mobilier și pentru a da o imagine de ansamblu cât se poate de atractivă, dar și confortabilă terasei tale.

  1. În funcție de posibilități și de spațiu, acoperă terasa

Pornind de la faptul că terasa este în aer liber, în cazul în care plouă, ninge sau bate vântul, aceasta nu mai poate fi folosită. În cazul în care nu este acoperită deja, este recomandat să folosești o prelată, să construiești un acoperiș, ceva ce poate proteja măcar o parte din spațiul disponibil pe terasă.

Dacă locul nu îți permite amplasarea unui acoperiș, poți încerca să amplasezi o umbreluță (sau mai multe), sau să le folosești pe cele pe care le ai pe timpul verii, în cazul în care sunt mai rezistente, nu doar de protecție împotriva soarelui.

  1. Folosește pături și perne pentru a decora

În cazul în care simți că ai nevoie de un loc și mai cozy, poți să optezi pentru pături și perne decorative. Acestea sunt pufoase, confortabile, pot fi de foarte mare ajutor în cazul în care ai nevoie de încă o sursă de căldură. Pe lângă confortul oferit, acestea pot avea și rol decorativ. Poți alege culori vii, modele interesante, sau chiar niște forme îndrăznețe.

Fii creativ cu piesele decorative pentru care optezi! Dacă te pasionează acest lucru, încearcă să găsești un concept ideal pentru terasa ta, punând accentul chiar și pe micile detalii.

  1. Decorează festiv în preajma sărbătorilor

Bineînțeles, nu putem să vorbim despre iarnă fără să ne gândim la sărbătorile de Crăciun și de Anul Nou. Dacă ai amenajat terasa și te poți bucura de ea pe timpul iernii, poți să treci la pasul următor și să o decorezi festiv. Opțiunile sunt nelimitate, deci alege ce te inspiră: poți alege clasicele luminițe de brad, care oferă instant un aer festiv oricărei încăperi, sau poți chiar să aduci un brăduleț pe care să-l decorezi afară.

Nu uita de lumânări parfumate decorative, reni, clasicul Moș Crăciun, și orice alte decorațiuni care te inspiră în această perioadă. Fii creativ, profită de spațiul pe care l-ai amenajat special pentru a petrece cât mai mult timp în el.

Alte investiții pe care le poți face în această perioadă

În cazul în care crezi că mai ai nevoie de timp și de inspirație pentru a începe să-ți amenajezi terasa, poți să te orientezi către alte lucruri ce îți pot fi utile în această perioadă, cum ar fi:

  • așternuturi noi de pat, nu strică să le înnoiești cu ocazia sărbătorilor

  • calorifere ieftine, în cazul în care dorești să ai o iarnă liniștită, lipsită de griji și călduroasă la tine acasă
  • brad de Crăciun, pe care îl poți decora de ajunul Crăciunului alături de familie sau prieteni

Orice investiție alegi să faci în această perioadă, fă-o responsabil, pentru a te face să te simți mai productiv pe timpul iernii și mai relaxat în perioada sărbătorilor.

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/IDlKQqtbvwk

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole