Cu siguranță că există numeroși pasionați de artele gătitului și de asemenea, fiecare bucătar profesionist caută să gătească cu cele mai noi și profesioniste aparate. Începând de la ustensile și terminând cu, cuptorul care de altfel este cel mai important aparat al unui bucătar.
Cum alegem cuptorul de gătit?
Având în vedere faptul că la ora actuală pe piață există numeroase modele și branduri de cuptoare care mai de care mai sofisticate și mai dotate din punct de vedere tehnologic, fiecare bucătar are posibilitatea de a alege dintr-o gama largă și accesibilă de astfel de produse. Însă, se pare că cel puțîn în ultima perioada recomandările specialiștilor se îndreaptă către cuptoarele cu convecție.
Ce este un cuptor cu convecție?
„Convectia” este definită că transferul de căldură în formă de gaz sau lichid prin circulăția curenților dintr-o regiune în altă. Apa care fierbe într-un vas și aerul fierbinte care se deplasează într-un cuptor sunt ambele exemple de utilizare a convecției pentru încălzirea alimentelor.
Într-un cuptor cu convectie, elementele electrice sau arzatoarele de gaz încălzesc aerul în timp ce un ventilator de mare viteză îl suflă în jurul cavității cuptorului, accelerând astfel procesul de gătit.
Există într-adevăr o diferența principala între un cuptoare cu convecție și un cuptor convențional – cu un ventilator sau, în cazul modelelor cu un nivel superior, mai multe ventilatoare. Ambele tipuri de cuptoare utilizează elemente de încălzire pentru a încălzi interiorul cuptorului (și mâncarea din interior), dar un cuptor cu convectie folosește, de asemenea, un sistem de ventilatoare interior încorporat care are rolul de a menține aerul cald, astfel facilitează circulăția aerului într-un mod constant în toată cavitatea cuptorului în timp ce gătiți.
Acest lucru este special conceput pentru a facilita prepararea alimentelor, însă există și alte avantaje despre care vom discuta mai detaliat mai jos.
Apar și întrebări de tipul: Un cuptor cu convectie își merită banii? Există dezavantaje ale cuptorului cu convectie comparativ cu cel convențional?
Beneficii ale cuptorului cu convectie
1. Capacitatea de a găti în mod uniform
Un cuptor cu convectie ar trebui să permită gătirea alimentelor în mod echitabil datorită circulăției aerului, care facilitează împrăștierea uniformă a căldurii, astfel încât alimentele sunt perfect preparate. Acest lucru este posibil, deoarece ventilatorul circula aerul, astfel încât nu va există nicio porțiune a cuptorului care să rămână prea caldă sau prea rece. Cu siguranță că această este principalul beneficiu al cuptoarelor cu convectie.
2. Reduce timpul de gătit
Eficientă ventilatorului permite cuptorului să gătească la temperaturi mai scăzute. Așadar, în loc de obișnuitul 350 de grade de căldură va ajunge doar la aproximativ 300 până la 325 de grade și cel mai important este faptul că se gătește într-un timp remarcabil mai mic.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Cum să gătești sănătos, într-un mediu sănătos?
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro