Cum să alegi un periferice gaming pentru un începător

12 septembrie 2023

Dacă abia pătrunzi în lumea jocurilor sau acum te gândești să faci primele achiziții care îți oferă o experiență diferită, este bine să știi de la început lucruri esențiale - de exemplu, cum să alegi un mouse gaming. El te va ajuta mai ales dacă jocurile au devenit pentru tine un hobby serios, care s-ar putea transforma, de ce nu, chiar și într-o sursă de venit.

Dacă până acum primul tău gând a fost că nu poate fi o decizie prea greu de luat, vei afla în rândurile următoare că există numeroase caracteristici la care să fii atent. De la design la funcționalități, află tot ce trebuie să știi despre alegerea unui mouse gaming sau chiar o tastatura de gaming.

Detaliile tehnice de bază

Înainte de a alege un mouse gaming, este bine să cunoști care sunt detaliile de bază de care trebuie să ții cont. Pornind de la acestea, poți face mai ușor o clasificare a mouse-ului pe care ți-l dorești.

Cu fir sau wireless

Mouse-ul de gaming, dar si tastatura de gaming, este disponibil atât în variantă cu fir, cât și fără, fiecare model fiind mai bun doar în funcție de jocurile pe care le preferi. Dacă alegi jocurile de acțiune ori cele în care viteza de reacție e cea mai importantă, un mouse gaming cu fir este decizia cea mai bună.

Mouse-ul wireless, cu adaptor bluetooth, oferă mai multă libertate, însă este posibil care în unele momente să aibă lag ori să se deconecteze neașteptat. Alege tastatura de gaming emag.ro vezi ofertele si comanda online.

Formă

Forma și modul în care arată mouse-ul, precum și tastatura gaming, joacă un rol important în sesiunile mai lungi de stat la computer. Unele modele sunt proiectate special pentru dreptaci, în timp ce altele se potrivesc mai bine celor stângaci sau ambidextri. Totodată, există variante de mouse gaming însoțite de diferite tipuri de butoane. Ele pot fi setate pentru a îndeplini funcțiile dorite, așadar sunt un plus pe care îl poți folosi așa cum vrei tu.

Sensibilitate sau DPI (Dots Per Inch)

DPI este o măsură a gradului de sensibilitate a mouse-ului la mișcare. Valorile DPI mai mari reprezintă un cursor care se va deplasa mai rapid pe ecran cu mai puține mișcări fizice. Cele mai multe mouse-uri pentru jocuri oferă setări DPI reglabile, permițându-ți să personalizezi sensibilitatea așa cum vrei.

Tipul de senzor: optic sau cu laser

Tipul de senzor pentru fiecare tip de mouse gaming influențează precizia și capacitatea de reacție. Un mouse optic este cunoscut pentru precizie, în timp ce un mouse cu senzor laser este mai ușor de folosit pe orice suprafață, existând însă și șansa unui posibil lag.

Greutate

Greutatea unui mouse gaming poate avea o influență asupra jocului. De obicei, greutatea unui dispozitiv este aproape 100 de grame, însă există și modele la 80 de grame sau chiar 165 de grame. Acest detaliu este important deoarece influențează ușurința cu care miști mouse-ul în timpul jocului, afectând precizia.

Tipul preferat de jocuri și stilul tău de gaming

Există o mulțime de tipuri de jocuri, iar fiecare are un anumit mouse potrivit. Mai exact, dacă preferi jocurile tip shooters, este bine să alegi un mouse de gaming cu o valoare ridicată DPI, cu senzor optic și aderență bună. Acest mouse se potrivește, dacă alegi o variantă însoțită de mai multe butoane, și pentru jocurile tip MMORPG sau alte jocuri multiplayer.

În schimb, dacă joci doar ocazional și nu ai un anumit stil de gaming sau pur și simplu te joci orice, ai nevoie doar de un mouse confortabil, cu DPI mediu.

Buget

Orice achiziție ai face pentru acest hobby, fie că este un mouse gaming, fie tastatură gaming, vei avea nevoie de un buget ceva mai ridicat față de achiziția unui produs obișnuit. Ia în calcul acest detaliu și setează-ți o sumă în care vrei să te încadrezi. Există diferite modele potrivite pentru fiecare buget, așadar vei putea avea suficiente opțiuni, mai ales ca începător.

Alegerea mouse-ului de gaming potrivit pentru un începător este un pas important pentru a te bucura de cea mai bună experiență de joc. Înțelegând aspectele fundamentale ale mouse-urilor de gaming, gândindu-te la jocurile preferate și stabilind un buget realist, poți găsi un produs de care să te bucuri o perioadă îndelungată.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro