Cum sa alegi costume de inot pentru competitie? Informatii oferite de JAKED Romania

Categorie: Comunicate de presa

Pasiunea pentru inot trebuie incurajata inca din primele momente in care exista aceasta inclinatie pentru a practica un sport. Inotul este un sport care dovedeste foarte multe beneficii asupra sanatatii si asupra starii generale de bine a omului. Participarea la o competitie sportiva nu se poate face fara a se purta un echipament adecvat,  iar din aceasta afirmatie nu face exceptie inotul. 

 

Pregatirea pentru competitiile de inot inseamna multe ore petrecute la antrenamente, performanta, dar si utilizarea unor echipamente adecvate. Pentru multe persoane, in special parinti, alegerea unor costume de inot pentru competitie se bazeaza, in general, pe indicatiile antrenorului. Alegerea unui echipament pentru competitii sportive, asa cum este si inotul trebuie sa se bazeze pe unele elemente, criteriile principale fiind forma, materialul, culoare si toate acestea sa incurajeze performanta. 

Cum sa alegi un echipament pentru inot? 

costume competitionale jaked dama

Pentru a alege costume de baie pentru competitii sportive trebuie sa ofere libertate de miscare si rezistenta crescuta la clor. De asemenea, trebuie sa indeplineasca toate standardele codurilor de inot: un spate deschis si o deschizatura inalta. Un tanar inotator expert va folosi un slip de tip jammer special conceput pentru competitii, oferind hidrodinamism si o sustinere importanta a musculaturii pentru a favoriza alunecarea. 

Un echipament adecvat va favoriza timpii de inot prin rezistenta redusa si obtinerea unei performante mai ridicate. Aceste costume de inot trebuie sa fie confortabile si create din materiale de calitate (carbonul este cel mai recomandat la ora actuala) pentru a favoriza inregistrarea performantelor ridicate. De asemenea, costumul de inot trebuie sa fie potrivit formei corpului, de aici nevoie de costume de baie modelatoare.

La competitii sunt utilizate costume dintr-o singura piesa, cu picior intreg sau trei sferturi. Costumele de baie de copii sau dama (de competitii sau antrenament) nu fac exceptie, acesta fiind echipamente sportive. Sunt estetice, dar accentul cade pe utilitatea acestora.  

 

Materialul din care este confectionat un costum de inot 

costum de competitie - inot- jaked

Pentru foarte multi sportivi echipamentul de inot poate sa fie considerat si un talisman norocos, asadar, materialul din care sunt fabricate trebuie sa fie de calitate, din acest motiv antrenorii recomanda costumele din carbon sau produse compozite de durabilitate superioara, dar care suporta ergonomia corpului si scade rezistenta la frecare.  

Inotul este un sport care nu necesita investitii foarte mari in echipamente, intrucat ai nevoie doar de un costum de baie, ochelari pentru inot, casca, prosop si papuci. Pe langa cele mentionate mai sus, un costum de inot pentru competitii sportive se alege si in functie de culoare intrucat fiecare echipa se distinge astfel. In general, aceste preferinte sunt enumerate de antrenorul care se ocupa de fiecare detaliu in parte pentru echipa de inot constituita. 

 

Unde poti sa gasesti cele mai bune costume de inot pentru competitii? 

 

In momentul achizitionarii unui echipament pentru inot este recomandat sa nu te rezumi numai la un singur model, ci sa cumperi mai multe. Acest lucru este esential mai ales daca participi la mai multe competitii. De asemenea, acelasi sfat il recomandam mai ales pentru antrenamente.  

 

Sunt costumele de inot pentru competitii si pentru pasionatii de inot?

 

Absolut, DA!  Producatorii au investit in dezvoltare unor produse inovative si in acelasi timp estetice, dar al caror rol primar este sa sustina performanta. Mai mult decat atat, echipamentele de antrenament pot fi purtate cu succes la bazin ( aviz doamnelor care stiu ca la moda e  costumul de baie intreg modelator!) influentand evolutia sportiva, chiar si cea de hobby. 

costum baie inot jaked - accapulco

 

In general, cele mai bune costume de inot se gasesc in magazinele specializate online sau fizice. Acestea nu se achizitioneaza niciodata din magazine obisnuite, de masa,  intrucat acele modele sunt fabricate pentru a intampina un set diferit de necesitati. Pentru o competitie de inot este recomandat sa te adresezi magazinelor specializate si sa consulti detaliile despre produsele comercializate astfel incat sa te bucuri de confort dar si de un costum de inot care sa intruneasca toate conditiile necesare. Cu siguranta daca ai acordat atentie la cele spuse anterior vei reusi sa alegi un costum de inot adecvat pentru necesitatile tale. 

 

Ne gasesti pe Jaked.ro

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Cum sa alegi costume de inot pentru competitie? Informatii oferite de JAKED Romania


Alte articole