Cum iti alegi cea mai buna si ieftina locuinta?

5 ianuarie 2015

Una dintre necesitatile primordiale pe care le are orice persoana este aceea a unei case. Daca atunci cand suntem copii, aceasta necesitate ne este oferita de parinti, odata ce crestem trebuie sa ne gasim singuri o locuinta, care sa ne poata oferi tot confortul de care avem nevoie si pe care sa o putem numi cu usurinta " ACASA". Solutiile pentru o astfel de locuinta sunt destul de putine: putem inchiria un apartament sau o casa, putem sa le cumparam sau putem sa le construim. Decizia asupra inchirierii, achizitiei sau constructiei se ia in functie de buget. Exista insa multe alte criterii pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand cauti imobiliare care trebuie sa iti devina locuinta.

Apelarea la serviciile unei agentii imobiliare, una dintre cele mai bune decizii pe care le poti lua

Multi dintre cei care se decid sa isi schimbe locuinta, pornesc demersurile in regim propriu si incep sa caute apartamente, case sau terenuri bazandu-se pe cateva criterii stabilite superficial. Desi sunt sanse sa gasesti si in felul acesta locuinta perfecta, exista riscuri destul de mari, mai ales daca nu esti un bun cunoscator al pietei imobiliare. Din acest motiv, o solutie mult mai eficienta este apelarea la serviciile unei agentii imobiliare. Este adevarat, aceste servicii pot costa ceva mai mult, insa daca analizezi cu atentie alegerea, iti vei da seama ca in felul acesta poti economisi o multime de bani si de timp.

In primul rand, faci o economie foarte mare de timp. Daca apelezi la o agentie imobiliara, tot ce trebuie sa faci este sa prezinti cerintele si nevoile pe care le ai iar agentia iti va gasi locuinta perfecta. Nu va mai trebui sa iti pierzi timpul cautand si mergand la vizualizari in locuri care nu te intereseaza.

Calitatea locuintei este si ea foarte importanta. O agentie imobiliara poate descoperi cu usurinta fiecare problema pe care o are locuinta si ti-o poate prezenta, in asa fel incat sa stii daca merita sau nu merita sa o achizitionezi. Pe langa asta, poti face si o economie substantiala de bani, mai ales daca iti cumperi o locuinta, deoarece o agentie poate sa negocieze pentru tine si sa obtina un pret foarte bun.

Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi o locuinta?

Chiar si atunci cand apelezi la o agentie imobiliara trebuie sa tii cont de cateva criterii importante. Primul criteriu este, evident, modul in care a fost construita locuinta si anul constructiei. Ai nevoie de o casa sigura, care sa poata rezista cu brio in cazul unui cutremur sau in cazul unor elemente naturale de neevitat. Astfel, ai nevoie de o casa robusta, construita cat mai recent.

Locul unde este construita este si el foarte important. Asigura-te ca esti aproape de tot ceea ce te intereseaza, cum ar fi magazinele, pietele, spitalele sau elementele de distractie. Flexibilitatea este foarte importanta si este extrem de importanta sa poti ajunge cu usurinta in orice loc de interes pentru tine.

Nu in ultimul rand, conteaza vecinii pe care ii ai. Asadar, inainte de a achizitiona sau de a inchiria o locuinta, este bine sa tii cont de vecinii pe care ii vei avea.

 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro