Cum faci urmatorul pas intr-o relatie?

Categorie: Comunicate de presa

Ne confruntam mai nou cu o problema care, pentru fetele din ziua de astazi incepe sa fie majora. Toate am avut relații, unele mai reușite, altele un dezastru complet. Dar in cazul unei relații noi, care ar fi timpul optim ce trebuie sa treaca inainte de a face urmatorul pas, și anume, inainte de a transforma o relație de inceput intr-una sexuala?

Cum iți dai seama intr-o relație ca este momentul sa faci acest pas? Sunt doua extreme de care se ferește toata lumea: in primul rand nimeni nu vrea sa fie considerata o „femeie ușoara”, dar nici sa pice in cealalta extrema, in extrema „centurii de castitate”.

In ziua de astazi, cand adolescentele nasc copii pe banda rulanta și fetițele de gradinița se lauda ca s-au pupat cu iubitul lor, cand moda americana din filme și seriale ne-a patruns pana in cel mai adanc colț al gandirii, sa aștepți mai mult de o luna inainte de a te culca cu prietenul tau este deja un timp record. Tinerele de azi incep sa se ghideze dupa ideea ca este ok sexul la prima intalnire. Haideți sa va spun ceva, nu este ok sexul nici la a doua sau a treia intalnire, este ok atunci cand te simți pregatita. In acest articol poti afla mai multe despre relatii, adolescenti, intalniri si altele.

Suntem o țara in care ideile despre sex se diferențiaza atat de tare incat ne dam seama ca nu trebuie sa fim un glob intreg ca sa avem poluri opuse. In primul rand gasim polul la care se afla fetele care au fost crescute dupa conceptul: „virgina pana in noaptea nunții”, iar la celalalt pol sunt cele care nu au nevoie decat de cateva ore ca bikinii sa ajunga pe jos, asta in cazul in care poarta așa ceva. Bineințeles ca exista calea de mijloc, aceasta, atunci cand te intrebi cat este normal sa aștepți pana sa ajungi in pat la sau cu cineva.

Chiar daca viața bate filmul, acest lucru nu e valabil pentru toata lumea. Tocmai din aceasta cauza fetele, și oamenii in general, dar aici vorbim de fete, iși construiesc propriile scenarii. Ca iți fuge mintea la tot felul de povești e una, ca te iei dupa filme și le aplici in viața reala, deja este o problema. Ca ți se pare normal sa ai relații sexuale cu un baiat/barbat in prima seara cand l-ai cunoscut, nu pentru ca așa simți tu sa faci, ci pentru ca așa fac fetele din Gossip Girl, ar trebui sa iți dea de gandit. Nu țin sa vorbesc de reguli dupa care ar trebui sa se guverneze lumea, nu vorbesc despre bariere sau stereotipii, țin doar sa menționez ca ideea mult prea libertina indusa in filme și seriale nu este tocmai cea mai potrivita pentru viața de zi cu zi a unei fete.

Pana la urma cat este „legal” sa așteptam? Nu se știe…Nu exita reguli general valabile dupa care sa ne luam. Exista propriile judecați, propria educație și mod de a privi lucrurile. Nu recomand avantul spre astfel de pași fara discernamant, fara sa cantarești inainte situația, fara sa te gandești mai departe decat sentimentele de moment. Trebuie sa invațam sa nu mai gandim cu hormonii. Poate ar trebui sa incercam sa gandim cu inima, oricat de siropos și desprins din filmele romantice ar parea, inima ar putea sa ne spuna mai multe decat dorința arzatoare care poate clocotește in multe dintre noi. Ca de!, romancele se lauda cu latura lor pasionala, doar avem  origini latine.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Cum faci urmatorul pas intr-o relatie?


Alte articole