Cum alegi hota potrivită pentru bucătăria ta

Categorie: Pe scurt

Hota a devenit indispensabilă oricărei bucătării moderne. Această este absolut necesară pentru confortul și siguranța pe care ți le aduce. Hota reprezintă cea mai la îndemână soluție pentru a îndepărta fumul, aburul, grăsimea și mirosul din bucătărie. Poți găti cu mai multă libertate tot ceea ce îți dorești. Aerul se va păstra curat și la fel și bucătăria.


Motivele de mai jos te vor convinge de importanța unei hote pentru casa ta.


Îmbunătățește calitatea aerului din locuință.

În timpul procesul de gătire se generează aburi, fum, grăsime care se depun pe mobilierul de bucătărie, dar și pe pereți. Totodată, aceste reziduuri sunt inhalate de persoana care gătește.  Hota împiedică difuzarea acestora în bucătărie, evacuându-le.

Îți oferă confort în timpul gătitului.

Aburul, fumul, mirosurile pot fi deranjante pentru o persoană atunci când prepară mâncarea. O hotă îți va oferi cadrul perfect pentru a găti degajat rețetele preferate.

Hota controlează excesul de căldură.

În timpul gătitului se degajă foarte multă căldură. Acest lucru este resimțit cu atât mai puternic în bucătăriile de mici dimensiuni. Datorită ventilației, hotele reușesc să reducă temperatura.

Ai libertatea de a găti orice preparat.

Cu siguranță și tu eviți să gătești anumite preparate din cauza mirosului puternic sau a fumului pe care îl degajă. Utilizând hota, poți prepara carne sau legume la grătar, clătite sau sarmale fără grijă că mirosul va persista zile la rând.

Te vei bucura de o bucătărie mai curată.

Gătitul frecvent determină depunerea unui strat de reziduuri pe mobilierul din bucătărie, destul de greu de îndepărtat. Acest fapt este cauzat în principal de aburul cu particule de grăsime, care se degajă atunci când găteșți. Folosind hota în timpul gătitului și pentru încă 10-15 minute după ce ai terminat, vei împiedica atașarea acestor reziduuri de suprafețele din bucătărie. Un extra beneficiu care decurge de aici este prevenirea dezvoltării bacteriilor și a germenilor.

Te gândeșți să îți cumperi o hotă? Parcurge ghidul Beko de mai jos pentru a identifica corect opțiunile de care dispui.

Tipuri de hote


emag hote diverse
eMAG.ro – hote diverse

Există o multitudine de modele de hotă dintre care poți alege, pentru a-l identifica pe cel adecvat bucătăriei tale. Gama de hote Beko include 8 tipuri, de la cele standard la cele downdraft.

Hota standard.

Este hota clasică, care se instalează deasupra aragazului sau a plitei. Acest tip este accesibil și disponibil în diverse stiluri și variante de culoare.

Hota telescopică.

Dacă bucătăria ta nu dispune de un spațiu generos, hota telescopică poate fi alegerea optimă. Aceasta are partea frontală extensibilă, putând fi încorporată cu ușurință în mobila de bucătărie.

Hota casetă.

Este gândită pentru a fi încorporată în mobilierul de bucătărie. Spre deosebire de hota telescopică, care este extensibilă, aceasta este fixă.

Hota piramidă.

Este un model destinat în special bucătăriilor mari. Au un design curat, ce oferă o notă de eleganță spațiului.

Hota model T.

Acest model oferă eficiență ridicată, beneficiind de viteză și putere sporite. Este ideal dacă obișnuiești să gătești mult și des.

Hota model T cu sticlă.

Este un tip derivat din modelul T clasic, ce integrează deasupra extractorului un geam realizat din sticlă securizată.

Hota înclinată.

Pentru bucătăriile cu design modern, o astfel de hotă poate fi alegerea potrivită. Se remarcă prin forma distinctă, având partea frontală realizată din sticlă.

Hota Downdraft.

Este cea mai modernă variantă de hotă. Aceasta se instalează în blatul de bucătărie și folosește un sistem pop-out pentru activare și de retractare, după ce spațiul a fost aerisit.


Alte articole