Cea mai buna crema de protectie solara este una pe care o veti folosi cu generozitate si in conformitate cu indicatiile de pe eticheta. Stiti ce sa cautati pe etichetele de protectie solara si cum sa va maximizati protectia solara?
Care sunt cele mai bune metode de a va proteja de soare?
- Evitati soarele in orele de varf. In general, aceasta este intre 10 dimineata si 16:00 Apa, zapada, nisipul si betonul reflecta lumina si creste riscul de arsuri solare.
- Purtati haine de protectie solara. Aceasta include pantaloni, camasi cu maneci lungi, ochelari de soare si palarii.
- Folositi protectie solara. Cautati o acoperire cu spectru larg rezistent la apa cu un SPF de cel putin 30.
- Aplicati protectie solara cu generozitate si aplicati din nou la fiecare doua ore - sau mai des daca inotati sau transpirati.
Ce face o protectie solara cu spectru larg?
Exista doua tipuri de lumina UV care va pot dauna pielii - UVA si UVB . O protectie solara cu spectru larg va protejeaza de ambele.
Razele UVA iti pot imbatrani prematur pielea, provocand pete si varste. Razele UVB iti pot arde pielea. Expunerea prea mare la razele UVA sau UVB poate provoca cancer de piele. Cele mai bune creme spf ofera protectie impotriva luminii UV .
De ce SPF ai nevoie?
SPF reprezinta factorul de protectie solara, o masura a protejarii solare impotriva razelor UVB . ( Protectia UVA nu este evaluata.) Producatorii calculeaza SPF in functie de cat dureaza pielea arsa de soare tratata cu protectie solara in comparatie cu pielea fara protectie solara.
Expertii recomanda utilizarea unei protectii solare cu un SPF de cel putin 30. Protectiile solare cu SPF mai mari de 50 ofera doar o mica crestere a protectiei impotriva radiatiilor UV . SPF cu numar mare dureaza aceeasi perioada de timp ca SPF- uri cu numar scazut .
Protectia solara nu este adesea aplicata suficient de bine sau suficient de groasa si poate fi spalata in timpul inotului sau transpiratie. Drept urmare, protectia solara ar putea fi mai putin eficienta decat sugereaza numarul SPF .
Ce face protectia solara rezistenta la apa?
Termenul rezistent la apa inseamna ca SPF este mentinut pana la 40 de minute in apa. Foarte rezistent la apa inseamna ca SPF este mentinut timp de 80 de minute in apa.
Ce trebuie sa stiu despre ingredientele de protectie solara?
Ecranele solare contin filtre care reflecta sau absorb razele UV .
Exista doua tipuri principale de filtre:
- Organic. Filtrele organice absorb radiatia UV si o transforma intr-o cantitate mica de caldura. Exemple includ cinamate, salicilati si benzofenone.
- Anorganic. Filtrele anorganice reflecta si imprastie radiatiile UV . Exemple includ dioxid de titan si oxid de zinc. Cremele solare anorganice sunt de obicei mai putin iritante pentru piele.
Ar trebui sa folosesc o protectie solara spray sau o lotiune?
Luati in considerare avantajele si contra pentru diferite aplicatii, inclusiv:
Creme. Daca aveti pielea uscata, este posibil sa preferati o crema - in special pentru fata voastra.
Lotiune. Lotiunile sunt deseori preferate pentru aplicare pe suprafete mari. Lotiunile tind sa fie mai subtiri si mai putin grase decat cremele.
Gel. Gelurile functioneaza cel mai bine in zonele paroase, cum ar fi scalpul sau pieptul.
Bat. Sticks-urile sunt utile atunci cand se aplica protectie solara in jurul ochilor.
Spray. Sprayurile sunt usor de aplicat pe copii. Deoarece este dificil sa stii cat de bine il aplici, pulverizeaza o acoperire generoasa si uniforma. Pentru a preveni inhalarea produsului, nu pulverizati langa fata sau gura. Verificati directia vantului inainte de pulverizare.
Ce mai trebuie sa stiu despre protectia solara?
Cand utilizati protectie solara:
- Aplicati cantitati generoase de protectie solara pe pielea uscata cu 15 minute inainte de a iesi in aer liber.
- Folositi protectie solara pe toate suprafetele pielii care vor fi expuse la soare, cum ar fi gatul, varfurile picioarelor, urechile si partea superioara a capului. Aplicati un balsam de buze sau ruj cu un SPF de cel putin 30 pe buze.
- Deoarece lumina UV poate trece prin nori, folositi protectie solara chiar si atunci cand este innorat.
- Verificati data de expirare a protectiei solare.
- Evitati utilizarea de protectie solara la copii cu varsta mai mica de 6 luni. In schimb, incercati sa limitati expunerea la soare.
- Folositi protectie solara pe tot parcursul anului, dar nu lasati niciun produs sa va atraga intr-un fals sentiment de securitate cu privire la expunerea la soare. O combinatie de nuanta, imbracaminte, protectie solara si bun simt este cel mai bun pariu.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Cum aleg protectia solara SPF potrivita pentru mine?
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro