Creste increderea investitorilor germani pe fondul revirimentului economic

In luna iunie s-a inregistrat o crestere a nivelului de incredere a investitorilor germani. Aceasta atitudine este determinata de semnele de revenire manifestate de cea mai mare economiei din Europa.

Concluziile reies din raportul Centrului European ZEW pentru Cercetare Economica din Mannheim referitor la asteptarile investitorilor si analistilor economici. Raportul are ca scop previzionarea tendintelor pentru urmatoarele sase luni. Pentru luna iunie indicele de incredere a crescut la 38,5%, de la 36,5, cat a fost nivelul inregistrat in luna mai.

Semnele revenirii economice a Germaniei sunt date de cresterea productiei industriale care a inregistrat cel mai ridicat nivel din ultimul an, iar exporturile au crescut peste nivelul previziunilor, arata rapoartele publicate de guvernul german. Datele prezentate arata o accelerare clara a ritmului economic, dupa ce in primul trimestru din 2013, cresterea economica a fost de doar 0,1%. In ceea ce priveste produsul intern brut, autoritatile anunta o imbunatatire in trimestrul al doilea al anului in curs, dar avertizeaza asupra posibilitatea unei diminuari in urmatoarele luni.

Toate aceste elemente au condus la o crestere a cotei de incredere manifestate de investitori care se uita cu optimism la posibilitatile oferite de Germania.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro