Creditul de nevoi personale: soluția pentru o finanțare rapidă a planurilor românilor

Categorie: Pe scurt

În momentul în care intervine nevoia achiziției unui bun de folosință îndelungată sau a unor planuri de reamenajare a locuinței, sau chiar perspectiva unei vacanțe mai speciale, prima, cea mai rapidă și, de multe ori cea mai accesibilă sursă de finanțare este contractarea unui credit de nevoi personale.

Orientarea către un credit de nevoi personale ca sursă de finanțare rapidă și accesibilă a devenit o practică din ce mai frecventă pentru cea mai mare parte dintre români. Aceștia apelează atât la produsele băncilor, dar și la pachetele de creditare propuse de către instituțiile financiare nebancare (IFN). Cele din urmă, respectiv IFN-urile sunt preferate pentru reacția mai rapidă la solicitările de credit pentru nevoi personale, dar și pentru flexibilitatea eșalonării ratelor, astfel încât produsul contractat să se muleze pe nevoie clientului și pe disponibilitățile de plată ale acestuia.

Clientul român care caută un credit de nevoi personale este din ce în ce mai documentat. El studiază piața cu atenție, își face calculele minuțios, cere oferte din mai multe locuri, le analizează pentru ca în final să o aleagă pe cea care consideră că i se potrivește cel mai bine.

Un punct de vânzare al unui credit de nevoi personale este dobânda. Acesta este și cel mai studiat element deoarece poate influența decisiv rata. Variațiile de dobândă care pot apărea în perioada de returnare a creditului pot genera cheltuieli suplimentare importante, ceea ce ar adăuga o presiune financiară suplimentară asupra bugetului lunar de care dispune clientul.

Clienții de așteaptă la dobânzi „prietenoase” din partea IFN-urilor datorită caracterului acestor instituții financiare. În timp ce băncile sunt mai rigide, IFN-urile, prin avantajul competitiv al flexibilității pot veni cu dobânzi mai avantajoase. Astfel, pot veni în fața clientului cu un cost avantajos al creditului.

Credius este unul dintre IFN-urile dinamice de pe piața locală, o piață competitivă și cu clienți din ce în ce mai documentați. Într-un astfel de mediu, evidențierea avantajelor competitive și, în special, evidențierea costului avantajos al creditului sunt aspecte esențiale în atragerea clientului potențial și determinarea unei decizii de contractare a unui credit de nevoie personale. În același timp, Credius se remarcă și prin valoarea creditului, respectiv IFN-ul poate acorda credite de până la 30.000 de lei, rapid și în condiții avantajoase, chiar și pe termene mai extinse.


Alte articole

Adauga comentariu