CradleToCradle - soluția viitorului propusă de Alukönigstahl pentru locuinţe sustenabile și durabile

15 iulie 2021

Sustenabilitatea și durabilitatea sunt elemente cheie în proiectarea unei locuinţe construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune soluții moderne și eficiente, având în portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C).

Această inițiativă are la bază convingerea potrivit căreia modul în care sunt construite astăzi clădirile determină maniera în care generațiile viitoare își vor desfășura activitatea. Utilizarea atentă a resurselor reprezintă un pas responsabil care poate fi făcut în prezent pentru un viitor mai puțin poluat, dând o mai mare atenție circulației materialelor în cicluri închise.

Unii dintre constructori sunt descurajați de costurile mai mari de achiziție ale ferestrelor și ușilor performante, însă este important să se ia în considerare costurile totale ale ciclului de viață. La un calcul pe termen lung, consumul redus de energie, costurile mici de întreținere și valoarea materialului refolosibil la desființarea ulterioară a clădirii, duc la o investiție globală semnificativ mai redusă. De asemenea, consumul diminuat de energie asigurat de produsele certificate C2C reprezintă o măsură responsabilă nu doar de prevenire a încălzirii globale, dar are și un efect pozitiv asupra eficienței costurilor, menționează Attila Beer,  Country Manager Alukönigstahl.

Sistemele arhitecturale din aluminiu și oțel de la Schüco și Jansen reprezintă, așadar, o contribuție valoroasă recomandată pentru construirea clădirilor economice și sustenabile. Alukönigstahl asigură o gamă largă de astfel de produse, dezvoltate conform principiului CradletoCradle, iar implementarea responsabilă a acestor soluții este garanția unui viitor în care deșeurile sunt reduse la un nivel aproape de zero.

În ceea ce privește integrarea principiului C2C în sectorul construcțiilor, Schüco este lider la nivel global, cu 46 de sisteme certificate cu statut Silver şi 9 Bronze. Aceste sisteme se regăsesc în totalitate și pe piața din România, Alukönigstahl fiind furnizorul cu cele mai multe certificate C2C disponibile pe piața locală şi singurul care pune la dispoziția partenerilor săi sisteme certificate Silver.

Sistemele certificate C2C de la Schüco sunt disponibile standard, fără costuri suplimentare și îndeplinesc deja standardele de mâine. Mai mult, produsele certificate C2C sunt privite în mod pozitiv de sistemele de certificare a clădirilor BREEAM, LEED şi DGNB, întrucât aceste produse oferă un suport excelent pentru obiectivele construcțiilor durabile.

Alukönigstahl oferă posibilitatea de a realiza configurații pentru anvelopante de clădiri conforme C2C cu software-ul specializat SchüCal, asigurând arhitecților și proiectanților libertate de proiectare și siguranță pentru dezvoltarea unor construcții sustenabile. Mai mult decât atât, sistemul modular oferă baza ideală pentru combinarea specifică a sistemelor de ferestre, uși și fațade, programul de calcul verificând, în același timp, dacă o configurație este compatibilă C2C, anunță Attila Beer,  Country Manager Alukönigstahl.

În ceea ce privește sistemele de oțel Jansen, Alukönigstahl oferă declarații de produs în conformitate cu ISO 14025 și EN 15804, certificând respectarea valorilor ghidului ecologic. Un alt avantaj al sistemelor Jansen este și durata lungă de viață, care reduce costurile globale prin cele mai mici prețuri de întreținere.

Principiul C2C începe cu procesul de producție și cuprinde întregul ciclu al produsului, de la extracția și reciclarea materiilor prime, prelucrarea și durata de viață, până la reciclabilitate. În egală măsură, un alt beneficiu al reciclării aluminiului este consumul redus de energie. Cu alte cuvinte, prelucrarea resturilor de aluminiu necesită aproximativ 5% din cantitatea de energie necesară pentru producția de aluminiu primar, care poate fi utilizată fără restricții pentru profile noi. De asemenea, 75% din aluminiu produs din 1886 este încă în uz, 60% fiind încă în prima utilizare.

În 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate în România, perioadă în care a devenit un etalon de excelență și creativitate în industria sa. În cei 25 de ani de activitate din România, AluKönigStahl a asigurat cele mai eficace soluții tehnice şi a realizat peste 8.000 de proiecte şi construcții reprezentative, precum: U Center, Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBCIaşi, Cluj şiTimişoara, AsmitaTowers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living, Nordis Mamaia. Nivelul de expertiză al companiei și atenția pentru eficiența soluțiilor și sistemelor pe care le propune, transformă Alukönigstahl într-un partener de încredere atât pentru investitori, cât și pentru arhitecții care doresc să implementeze soluții inovatoare pentru uși, ferestre sau pereți cortină.

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitaţi site-ul companiei:  www.alukoenigstahl.ro și paginile sale de FacebookLinkedIn şi Instagram.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » CradleToCradle - soluția viitorului propusă de Alukönigstahl pentru locuinţe sustenabile și durabile

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro