NOU!!
****Contul WWW.CELINDRA.RO - pentru achiziționarea abonamentelor de tranzacționare ****
Toți investitorii au vândut ce aveau de frica inflației care a ieșit 8.6% în US, valoare care nu a mai existat din 1981. În 1981, am avut inflație și de 15% în US, dobânzi de 19.8%. Sper să nu ajungem la acel nivel. Inflația nu este doar pe leu, dolar sau rublă, ci este deja un fenomen uniform. Și în Elveția se pune problema ridicării dobânzilor. Emiterea de monedă ne-a salvat de la două crize - cea subprime și pandemia. În 2008, se spunea că piața este prea mare ca să pice - “Too big to fail!”. Napoleon spunea că nu au uitat nimic, dar nici nu au învățat nimic și asta cred și eu despre liderii finanțelor mondiale. Dacă în 2008 erau două sectoare vulnerabile - imobiliar și bancar -, acum inflația lovește peste tot, accelerată de războiul din Ucraina. 80% din cecurile oferite populației americane au ajuns pe burse
și mulți dintre cei care au primit banii nu aveau nevoie pentru a supraviețui.
Administrația americană s-a schimbat, dar ajutoarele pentru populație a continuat, iar deficitul US a sărit de 31 de trilioane de dolari. Deficitul Americii raportat la PIB-ul de anul trecut este peste 125%, dacă dobânzile cresc, deficitul crește și mai repede. Atât timp cât deficitul crește și PIB-ul scade, avem de-a face cu o recesiune, iar problema nu este doar inflația.
Atunci când nu mai poți returna banii, ori te opui să îi mai plătești, ori îi plătești, dar la valoare pe jumătate. O inflație de 10% timp de 4-5 ani ar fi un fenomen rău pentru economie, dar ar ajuta la reasanarea datoriei publice americane. Când avem inflație mare, de regulă avem mișcări sociale. Când avem puseuri inflaționiste, apar naționaliști și populiști, chiar și dictatori, pentru că orice situație economică de haos duce la anarhie. Cel mai bun barometru pentru deciziile politicienilor este bursa. Bursele sunt încă la un nivel extrem de înalt. Am urcat ca Făt-F, dar vom coborî abrupt. Tot săptămâna aceasta a fost publicat și Michigan Consumer Sentiment, indice care relevă încrederea consumatorilor. Nivelul foarte scăzut al încrederii consumatorilor arată posibilitatea unei prăbușiri a prețurilor pentru că nu se mai cumpără. Scăderea consumului ar putea duce la o scădere a PIB-ului atât de bruscă, încât stagflația va stârni tulburări mondiale nemaiîntâlnite. Nu bursa este problema, ci cum se poate rezolva problema economică. Până când șomajul nu va începe să crească, va fi foarte greu să luptăm împotriva inflației. Prețurile cresc, pentru că și salariile cresc. E un cer vicios. Se pare că anul 2022 va fi unul de referință în istoria economică mondială, așa cum a fost și 1929.
Vino în comunitatea Feed your Greed SUBSCRIBE
https://www.youtube.com/channel/UCWgk87pKcNHragGsV2WIh5w
Vezi și episodul despre suport și rezistență
Mă puteți găsi și aici:
Facebook https:https://www.facebook.com/cristian.sim...
Instagram https://www.instagram.com/cristiansim...
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/cristian-...
Iar restul de videos pe canalul meu de YouTube unde postez cel puțin săptămânal.
https://www.youtube.com/channel/UCWgk87pKcNHragGsV2WIh5w
Comandă cele două volume "Marea spovedanie a brokerului fugar" - despre momentul WBS, cât și despre alte subiecte economice și social-culturale.
Cărțile pot fi achiziționate de aici
https://www.cristiansima.ro/store/
Află mai multe despre proiectul crypto Celindra de aici:
#adr #nyse #finance #fed #investment #trading #cryptomarket #macroeconomie #cristiansima #wallstreet #brokerulfugar #inflatie #stagflatie #bitcoin #actiuni #bursa #Investitiibursa
Video - Consumul scade, prețurile cresc | Stagflația ar putea declanșa furtuna economică | Cristian Sima
Sursa: Cristian Sima Feed your Greed
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro