Consumul de Nutella ar trebui interzis! Afla de ce!

Categorie: Uncategorized

Ministrul de ecologie al Frantei, Segolene Royal, a cerut oamenilor sa opreasca consumul de Nutella, deoarece este produsa din ulei de palmier iar obtinerea acestuia daunaza mediului inconjurator. Doamna Royal a precizat intr-un interviu acordat televiziunii Canal+ ca pentru a obtine fantastica ciocolata cu alune, este nevoie de defrisari masive, astfel incat s-a ajuns ca palmierii sa inlocuiasca copacii.

Ferrero, compania italiana producatoare de ciocolata care detine Nutella, a declarat ca isi furnizeaza uleiul de palmier intr-un mod responsabil. 

Senatorii francezi au incercat, fara succes, sa impuna o taxa de 300% pentru uleiul de palmieri in anul 2011. Acestia au argumentat ca uleiul de palmier este foarte daunator pentru sanatate, fiind un pericol de ingrasare iar cultivarea sa este daunatoare mediului inconjurator.

Royal a spus: „Nutella ar trebui sa fie facuta din “alte ingrediente”. Trebuie sa replantam o multime de copaci din cauza defrisarilor masive care duc la incalzirea globala. Ar trebui sa ne oprim din a consuma Nutella, deoarece contine ulei de palimier”.

Ferrero obtine aproape 80 % din uleiul de palmier din Malaezia, restul aprovizionarii provenind din Brazilia, Indonezia si Papua Noua Guinee.

Sursa: BBC

Etichete: ,

Alte articole